Suomi-sivuilla TET-harjoittelijana kaksi viikkoa toimiva yläkoululainen Markus Leskinen vieraili torstaina käsipallon naisten SM-sarjan avaustilaisuudessa. Ohessa hänen raporttinsa tilaisuudesta.

***

Käsipalloliiton naisten SM-sarjan tiedotustilaisuus pidettiin 24.9. Valo-talossa Helsingissä. SM-sarjassa pelaavat tulevalla kaudella Atlas, BK-46, Dicken, GrIFK, HIFK, SIF, Sparta ja ÅIFK.
Tilaisuudessa oli mukana edellä mainittujen joukkueiden päävalmentajia. Lisäksi paikalla oli Spartan puolustaja Linda Ratilainen, Dickenin maalivahti Sonja Koskinen ja Atlaksen kapteeni Emmi Högbacka.

Joukkueilta kysyttiin esimerkiksi runkosarjatavoitteista, avaustaktiikasta ja joukkueiden pelaajatilanteesta.

Spartan päävalmentaja Jani Vaskola kertoi rakastavansa hyökkäävää pelitaktiikkaa, johon joukkue aikoo panostaa.

HIFK:n Birgitta Lindholm valitteli, että heillä on viime kaudella finaalissa loukkaantuneita, jotka eivät ole vieläkään pelikunnossa. Laajasta rintamasta, yli 20 pelaajaa, löytyy kuitenkin hyviä pelaajia kauden alkuunkin.

Ensi kaudella pelataan kolminkertaista sarjaa ja jokaiselle joukkueelle tulee 21 ottelua. Välierien ja finaalin voittaja selviää viimeistään paras seitsemästä -pelien jälkeen.

SM-sarjan avausottelut alkavat jo tänään perjantaina 25.9. kun vastakkain ovat Sparta ja ÅIFK. Viime kauden mestari Dicken aloittaa pelit torstaina 1.10. Atlasta vastaan. Dickenin päävalmentaja on ranskalainen Thomas Hivert.

Tulevalla kaudella sarjassa puututaan tiukemmin epäurheilijamaiseen käytökseen, mikä on valitettavasti lisääntynyt viime vuosina. Peleissä tullaan puuttumaan sekä kielenkäyttöön että eleisiin vastustajia kohtaan.

Torstain tilaisuudessa kerrottiin myös Suomen Käsipalloliiton ja Kisakallion yhteistyöstä. Kaikki Käsipalloliiton maajoukkueleiritykset ja valmentajakoulutus toteutetaan ensi vuoden alusta lähtien Lohjan Kisakalliolla. Laajamittainen yhteistyö Suomen Käsipalloliiton ja Kisakallion välillä on vuoteen 2019 asti, joten kyseessä on pitkä sopimus.