Lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo on tehnyt lopulliset valintansa reilun viikon kuluttua alkaviin lentopallon EM-kisoihin. Suomen 14 pelaajan ryhmän viimeisen paikan nappasi yleispelaaja Niklas Seppänen. Näin Eemeli Kouki jää kisajoukkueesta ensimmäisenä pelaajana kotimaahan varalle.

– Nikke Seppänen osoitti Belgia -otteluissa erittäin kovaa kuntoa ja on tehnyt hirveän määrän hommia fyysisesti kesän aikana. Pallo lähtee selkeästi kovempaa kuin aikaisemmin. Hieno on ollut nähdä, kuinka hän on käyttänyt jalkavammasta aiheutuneen tauon lentopallosta hyväksi vahvistamalla muita ominaisuuksia, Sammelvuo perustelee Lentopalloliiton verkkosivuilla.

– Valmentajana nämä ovat aina niitä ikävämpiä päätöksiä kun joutuu ilmoittamaan hienolle pelaajalle valinnoista ja poisjäämisestä. Eemeli Kouki on tehnyt ison määrän töitä ja mennyt koko ajan eteenpäin. Palkinto tulee aivan varmasti tulevaisuudessa, päävalmentaja jatkaa.

Maajoukkue viimeistelee keskiviikosta lähtien EM-kisaiskuaan Kuortaneen Urheiluopiston tutuissa maisemissa. Vieraaksi viimeistelyyn saapuu iranilainen huippujoukkue Paykan. Joukkueet kohtaavat Seinäjoella 2.10. klo 18 ja 3.10. klo 17.30.

Miesten lentopallomaajoukkueen EM-kisajoukkue 2015:

Passarit:

Ville Juntura
Eemi Tervaportti

Liberot:

Pasi Hyvärinen
Lauri Kerminen

Yleispelaajat:

Olli Kunnari
Niklas Seppänen
Antti Siltala
Urpo Sivula

Hakkurit:

Mikko Oivanen
Lelu Ojansivu

Keskipelaajat:

Jukka Lehtonen
Konstantin Shumov
Tommi Siirilä
Sauli Sinkkonen