Suomen Hiihtoliiton Hannu Koskivuori -mitali on myönnetty edesmenneelle hiihtovaikuttaja Ilkka Tiilikaiselle. Ilkka Tiilikainen toimi vuosikymmenten ajan hiihtourheilun lukuisissa luottamustoimissa niin seura-, liitto- kuin kansainväliselläkin tasolla.

Tiilikainen kuului Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) yhdistetyn komiteaan, oli Hiihtoliiton varapuheenjohtaja sekä Lahden Hiihtoseuran johtokunnan jäsen. Tiilikainen johti myös Salpausselän kisojen järjestelytoimikuntaa ja oli mukana useissa Lahden MM-kisahankkeissa, mukaan lukien tulevat vuoden 2017 MM-hiihdot.

Tiilikainen menehtyi keväällä yllättäen sairaskohtaukseen. Mitalin vastaanotti 24.10.2015 Hiihtoliiton liittovaltuuston kokouksessa Ilkka Tiilikaisen leski Aija Tiilikainen.

– Hiihtomaailma antoi meille paljon, niin hienoja kokemuksia kuin ystäviäkin ympäri maailmaa. Suuri kiitos kunnianosoituksesta, arvostamme tätä poikien kanssa suuresti, Aija Tiilikainen sanoi.

Hannu Koskivuori -mitali jaetaan ansioituneelle hiihdon piirissä toimivalle henkilölle, yhteisölle tai järjestölle. Mitalin on perustanut Suomen Hiihtoliiton liittovaltuusto. Mitalin toisella puolella on kuvattuna Hiihtoliittoa 18 vuotta johtaneen Hannu Koskivuoren figuuri ja toisella puolella on latu-uraan liittyen teksti: ”Latua avaten”. Mitalin on suunnitellut taiteilija Yrjö Lohko ja niitä on lyötetty 50 numeroitua kappaletta.

Hannu Koskivuori sai vastaanottaa nimikkomitalinsa ykköskappaleen SHL:n liittovaltuuston kokouksessa 24.11.1985. Tästä lähtien mitali on jaettu vuosittain.

Mitalin saajista päättää vuosittain toimikunta, johon kuuluvat Suomen Hiihtoliiton kunniapuheenjohtaja, puheenjohtaja, varapuheenjohtajat ja liittovaltuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote