Miesten käsipallon SM-sarjassa pelataan keskiviikkona kolme ottelua.

Dicken ja HIK kohtaavat keskiviikkona Pirkkolassa. Kauden ensimmäisestä Stadin derbystä on lupa odottaa tiukempaa vääntöä kuin aikaisempina vuosina, sillä IFK on pelannut erittäin hyvän alkukauden.

Kovilla vahvistuksilla pakattu kalliolaisryhmä on neljästä pelistään kerännyt kaksi voittoa, yhden tasapelin ja yhden tappion. Vakuuttavaksi tämä tilasto tekee se tosiasia, että tappio tuli HC Westille Kauniaisissa vain maalin erolla ja tasapeli viime keskiviikkona vieraissa Cocksia vastaan. Raporttien mukaan kyseessä oli kuitenkin IFK:n kannalta hävitty piste, kun Cocks kiri neljän maalin takaa rinnalle.

IFK:n tehokkaimmat ovat alkukaudesta olleet takamiehet Roman Protsenko ja Nikola Zujic 24 ja 21 maalillaan. Hyvää taustatukea ovat antaneet laiturit Niclas Ahlgren sekä Suomeen täksi kaudeksi palannut Rasmus Hallbäck.

Dicken on aloittanut kautensa vieläkin paremmin, kun viidestä ottelusta on kasassa yhtä monta voittoa. Lauttasaarelaisten tiukin peli oli Atlas Vantaata vastaan, ja sekin päättyi Dickenin 7 maalin voittoon. Kaikki muut pelit ovat päättyneet vähintään 10 maalin eroon. Maalintekovastuu on tällä kaudella jakaantunut entistä tasaisemmin, Benny Bromanin ollessa tehokkain 25 maalillaan.

Viime kauden keskinäisistä kohtaamisista Dicken hoiteli kummatkin kotipelinsä selvin numeroin 32-22 ja 35-14, Kalliossa IFK pysyi paremmin tuntumassa häviten kuitenkin kolmannenkin ottelun maalein 21-25.

Maalivahtipeli ratkaissee keskiviikkona paljon. Molemmilla joukkueilla on laittaa tolppien väliin huippumaalivahti, kun IFK:n Bogdan Klepa on aloittanut kauden vahvasti, Mikael Mäkelä toisaalta pelaa elämänsä käsipalloa ja on ollut todella vaikeasti ohitettava alkukaudesta.

Ottelu alkaa keskiviikkona Pirkkolassa kello 18.30.

Tulevana viikonloppuna miesten maajoukkue kohtaa Kreikan Kauniaisissa 31.10. klo 18.00 ja Riihimäellä 1.11. klo 15.00. Mukana maajoukkueessa on Dickenistä peräti neljä pelaajaa ja HIFK:sta lisäksi Alexander von Numers.

ÅIFK haastaa Cocksin kotonaan

ÅIFK saa kovan haasteen keskiviikkona, kun Samppalinnan palloiluhalliin saapuu vieraaksi hallitseva mestari Cocks.

Lähtökohta otteluun on melkoisen poikkeuksellinen, sillä kummallakin joukkueella on alla edellisestä ottelusta kotitasapeli – ja vieläpä samoin lukemin 27-27.

ÅIFK:lle pistejako SIF:aa vastaan oli miltei kuin voitto, sillä joukkue oli vielä ottelun loppupuolella kuuden maalin takaa-ajoasemassa.

Cocks puolestaan kärsi kauden ensimmäisen pistemenetyksensä HIFK:ta vastaan ja vältti sekin tappion vain vahvalla loppukirillään. Cocksilaisittain hienoa yli kuukauden nenämurtuman vuoksi sivussa olleen Andrei Kaliarovichin mukana olo edellisottelussa. Heti avauskokoonpanossa ensimmäisessä SM-liigaottelussaan olleen valkovenäläisen otteissa näkyi vielä pelaamattomuus, mutta liigadebyytti tuotti kuitenkin kaksi tehtyä maalia.

Ottelu Samppalinnassa alkaa keskiviikkona kello 18.30.

Tulevana viikonloppuna miesten maajoukkue kohtaa Kreikan Kauniaisissa 31.10. klo 18.00 ja Riihimäellä 1.11. klo 15.00. Mukana maajoukkueessa on ÅIFK:sta Topias Laine ja peräti viisi pelaajaa Cocksista.

Atlas Vantaa isännöi keskiviikkona HC Westia

Viime kauden päätteeksi pronssitaistossa kohdanneet Atlas Vantaa ja HC West kohtaavat ensi kertaa tällä kaudella keskiviikkona Myyrmäessä.

Viime kauden neljänteen sijaan parannusta yrittävän Atlas Vantaan uusi kausi on ollut perin kaksijakoinen. Kotiottelut ovat päättyneet voittoon (ÅIFK ja BK-46), kun taas kaksi vierailua kovien vastustajien luona (Cocks ja Dicken) ovat tuottaneet tappion.

Keskiviikkona Myyrmäkeen tulee pronssit vantaalaisten nenän edestä viimeksi napannut West, liigan tämänhetkinen kolmonen kahdeksalla pisteellä. Kaksi ottelua vähemmän pelannut Atlas Vantaa on viidentenä neljällä pinnalla.

Ottelun ehdoton avainkysymys on, miten Atlas pysäyttää vieraitten tehokaksikon Richard SundbergMiro Koljonen, joka on tehtaillut 59 maalia, Sundberg maalipörssin nelosena 33 ja Koljonen vitosena 26.

Atlas Vantaan päävalmentaja Mikael Källmanhan valmensi vuosikaudet menestyksekkäästi Westiä, joten hän tuntee joukkueen metkut. Källmanin päällimmäinen tavoite on vauhdin poisottaminen tehokaksikolta. Vantaalaisilla on parin viikon ottelutauko liigassa, ja hieman tuntumaa tuli viime viikon cupvierailusta Grania vastaan (35-11).

– Ainakin on varmaa, ettemme ota niin ylhäältä kiinni kuin Grania vastaan, Källman sanoi Atlas Vantaan verkkosivuilla.

Tulevana viikonloppuna miesten maajoukkue kohtaa Kreikan Kauniaisissa 31.10. klo 18.00 ja Riihimäellä 1.11. klo 15.00. Mukana maajoukkueessa on Atlas Vantaasta Sebastian Säkkinen (ensimmäisessä ottelussa) ja kolme pelaajaa HC Westista.