Suomen pikaluistelujoukkue on valittu kauden neljään ensimmäiseen maailmancupin osakilpailuun. Maailmancup käynnistyy 13.-15.11. Kanadan Calgaryssä ja jatkuu rajan eteläpuolella Yhdysvalloissa Salt Lake Cityssä seuraavana viikonloppuna 20.-22.11.

Eurooppaan cupkiertue saapuu 4.-6.12., jolloin kisataan Saksan Inzellissä ja jatkuu heti perään 11.-13.12. Hollannin Heerenveenissä.

Pohjois-Amerikan kisoihin joukkueeseen valittiin naisista Elina Risku sekä miehistä kolmikko Pekka Koskela, Mika Poutala ja Juho Vaittinen. Kaikki luistelevat 500 sekä 1000 metriä.

Pohjois-Amerikkaan valitun joukkueen lisäksi Inzellin ja Heerenveenin osakilpailuihin valittiin lisäksi 1500 metrille ja massastarttiin Verneri Kinnunen.

– Elina Risku on kehittynyt kesän ja syksyn aikana todella paljon, joten on todella hienoa nähdä miten pitkälle hän pääsee. Pekka Koskela on esittänyt kauden alkaessa positiivisia merkkejä kahden vaisumman kauden jälkeen. Mika Poutalalta on nähty hyviä otteita Pohjois-Amerikan leirityksen aikana pitkin syksyä, urheilutoimenjohtaja Janne Hänninen puntaroi Luisteluliiton sivuilla.

Lähde: Luisteluliiton verkkosivut