Roope Kakko (67-73-70-68) nousi sunnuntain kierroksensa avulla 20 sijaa ylöspäin ja oli European Tourin kisassa Hongkongissa 42.

Viimeiset yhdeksän reikää Kakko pelasi räväkästi neljä alle parin, tehden seitsemän reiän jaksoon viisi birdietä. Hän osui sisääntulossa oikealla lyöntimäärällä kaikkiin viheriöihin, mutta otti harmittavasti viimeisellä kolme puttia. Kilpailun voitti 15 lyöntiä suomalaista paremmalla tuloksella Justin Rose.

Kakko kuittaa Hongkongista palkintorahaa reilut 9000 euroa. Kauden kokonaisansiot yhdeksässä kilpailussa ovat noin 196 000 euroa.

– Olen ylpeä ja iloinen siitä, että venyin tukalassa tilanteessa ja selvisin toisen kierroksen hyvällä lopetuksella viikonlopun kierroksille. Hieno jakso osui lisäksi sunnuntain toiselle puoliskolle. Sain kadoksissa ollutta lyöntiä kasaan.Olisi kiva jatkaakin tästä, mutta nyt on tauon ja hieman myöhemmin treenin aika. Haluan olla mahdollisimman terävä heti siinä vaiheessa, kun vuoden 2016 kisat kohdallani käynnistyvät, kommentoi Kakko.

Kakko pääsi kuudesti jatkoon, Madeiran kilpailun voiton lisäksi hän oli viides Tsekissä ja 11. Italiassa. Kierroksia kertyi 31, keskiarvo tuloksille painui ensimmäisenä suomalaispelaajana kautta aikojen alle 70 lyönnin (69,935).

Lähde: Roope Kakon tiedote