Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean toiminnanjohtaja, liikuntatieteen maisteri Simo Tarvonen, 50, on nimetty Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman johtajaksi. Tarvonen jatkaa myös nykyisessä tehtävässään Urheassa.

– Haluamme yhdistää voimia akatemiaverkoston johtamisessa ja pääkaupunkiseudun urheiluakatemian toiminnoissa. Simo Tarvonen on ollut mukana akatemioiden kehittämisessä alusta asti ja vauhdittanut pääkaupunkiseudun urheiluakatemiaa kehittymistä nykyiselle tasolla. Hän on urheilupiireissä laajasta arvostettu ammattilainen ja paras mahdollinen henkilö tekemään työtä urheiluakatemioiden vahventamiseksi, taustoittaa Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski.

Urheiluakatemiaohjelmaa sen käynnistymisestä saakka johtanut Markus Kalmari siirtyy tänä syksynä Turun kaupungin liikuntajohtajaksi

Visiona laaja yhteistyö ja olympiavalmennuskeskus pääkaupunkiseudulle

Akatemiaohjelman johtoon nimetty Simo Tarvonen painottaa jo tehdyn rakennustyön jatkamista ja toisaalta akatemioiden vahvaa yhteistyötä valtakunnallisen kehityksen varmistamiseksi.

– Urheiluakatemioiden kehityskaari on viimeisen 10 vuoden aikana ollut huima. Akatemiaohjelma tukee tänä päivänä jo 11 500 nuorta urheilijaa 21 akatemiassa. Kiitos tästä kuuluu mm. Asko Härköselle, Markus Kalmarille, Tuuli Merikoskelle, Jari Savolaiselle ja akatemiaohjelman valmennuspäällikkönä jatkavalle Antti Paanaselle sekä kaikille akatemiaohjelman ja akatemioiden rakennusvaiheessa mukana olleille henkilöille, Tarvonen sanoo.

– Odotukset lähivuosille ovat akatemiaohjelman suhteen kovat. Kysymys on siitä, miten suomalainen urheilu haluaa jatkossa järjestää perusasiansa. Tuloksenteon näkökulmasta on merkittävää, että pystymme löytämään yhteiset tavoitteet ja kaikille urheilussa mukana oleville oikean roolin tavoitteiden saavuttamiseksi.

– Tämä askel vahvistaa Urhean toimintaa kohti valtakunnallista roolia. Visionamme on rakentaa olympiavalmennuskeskus pääkaupunkiseudulle niin että se hyödyttää koko suomalaista huippu-urheiluverkostoa. Olemme tekemässä valtakunnallista jatkuvaa kehitystyötä, joka kantaa pitkälle tulevaisuuteen eri puolilla Suomea, Kojonkoski kiteyttää.