Snookerin viisinkertainen maailmanmestari ja lajin kirkkain tähti Ronnie O’Sullivan on avannut kilpailutaukonsa taustoja.

O’Sullivan on pysynyt poissa snookerin maailmankiertueen kisoista viime toukokuun MM-kisoista saakka. Hän on ottanut osaa pelkästään Snooker Legends -kiertueen näytösotteluihin.

39-vuotias taituri on kärsinyt urallaan monista ongelmista. Tällä hetkellä häntä painaa unettomuus.

– Lääkärini on kertonut minulle selvästi, että pelaaminen maailmankiertueella ei ole järkevää tällä hetkellä, O’Sullivan toteaa Eurosportin blogissaan.

– Olen vihdoin ottanut vastaan apua lääkäreiltä. Minun on pitänyt oppia tulemaan toimeen unettomuuteni kanssa, ja uneni laatu on hyvä ainoastaan kun syön lääkkeeni.

O’Sullivan tunnetaan vihreän veran äärellä uskomattomasta taituruudestaan, mikä on taannut oikukkaalle pelaajalle suursuosikin aseman fanien silmissä. Tällä hetkellä hänestä ei ole omien sanojensa mukaan ihmetekoihin.

– Kun en nuku hyvin, en pysty toimimaan normaalisti. En pysty tekemään edes 20 pisteen lyöntisarjaa. Kilpaileminen lajin huippuja vastaan tuossa tilassa ei tule kuuloonkaan.

– Olen pelannut viimeiset 4-5 vuotta ongelman kanssa. Olen saavuttanut jotenkin isoja voittoja, mutta ne ovat tulleet yksityiselämäni kustannuksella. Kaikki ympärilläni ovat kärsineet.

O’Sullivan aikoo laittaa nyt ja jatkossakin oman terveytensä kaiken muun edelle.

– Minun avullani myydään lippuja, olen hyväksi televisioluvuille ja medianäkyvyydelle, mutta terveydestäni ei välitetä. He eivät välitä pätkääkään, englantilainen päättää.