Suomalaisgolfarit taistelevat maukkaasta kiertuepaikasta

© Kuva: Getty Images

LETAS:n rankinglistan viisi parasta saa pelioikeuden LET-kiertueelle ensi kaudeksi.

Ennen kauden huipennusta Krista Bakker on listalla viidentenä ja Oona Vartiainen kuudentena.

Naisten haastajatason LETAS-kiertue huipentuu torstaista lauantaihin pelattavaan WPGA International Challenge -kilpailuun. Englannin Stokessa suomalaisilla Bakkerilla ja Vartiaisella on paljon pelissä.

Kauden päätteeksi rahalistan viisi parasta pelaajaa nappaa ensi kaudeksi pelioikeuden naisten Euroopan kiertueelle. Ennen kauden viimeistä kilpailua rahalistalla viidentenä on Krista Bakker ja kuudentena Oona Vartiainen.

Parhaassa tapauksessa molemmat suomalaiset löytyvät lauantain jälkeen rahalistalta viiden parhaan joukosta, mutta se edellyttää käytännössä sitä, että he sijoittuvat vähintään kolmen parhaan joukkoon eivätkä muut viimeisistä pelioikeuksista taistelevat pelaajat yllä kärkipään sijoille.

Kärkikolmikosta Saksan Olivia Cowan ja Isi Gabsa ovat jo oman paikkansa top 5:ssä varmistaneet, eikä kolmantena olevan Espanjan Natalia Escuriolankaan suistaminen viiden kärjestä käytännössä onnistu ilman suomalaisten kaksoisvoittoa.

Kaksi viimeistä top 5 -paikkaa ratkotaan siis suomalaisten, neljäntenä olevan Ruotsin Johanna Gustavssonin, Englannin Kym Larratin (kuudes rahalistalla) ja Skotlannin Michele Thomsonin (seitsemäs rahalistalla) kesken.