Tennisliiton Teemu Purho: ”Jarkon saavutuksia ei oikein vieläkään käsitetä”

© Kuva: Getty Images
Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Suomalainen tennis on yhden ison aikakauden päätöksen kynnyksellä, kun Jarkko Nieminen alkaa pikku hiljaa väistyä kilpatenniksen parista. Niemisen upea ura huipentuu näytösotteluun Roger Federeriä vastaan marraskuun alussa.

Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho myöntää, että suomalainen tennis saa olla kiitollinen Niemisen lajin eteen tekemästä työstä.

– Jarkon saavutuksia ei oikein vieläkään käsitetä Suomessa. On huikea saavutus olla 15 vuotta maailman top-sadassa, Purho muistuttaa SuomiUrheilulle.

Niemisen jäähyväispelissä on oma organisaationsa, mutta Tennisliitto auttaa Purhon mukaan kaikin mahdollisin tavoin.

– Koetamme markkinointiviestintämme avulla tavoittaa mahdollisimman paljon tennisihmisiä. Luvassa on varmasti hieno tapahtuma, Purho toteaa.

Purho myöntää, että suomalaiseen tennikseen tulee iso aukko, kun Nieminen jättää kilpakentät.

– Toivotaan, että esimerkiksi Henri Kontinen ottaa Jarkon paikan. Henri on jo nelinpelissä voittanut neljä ATP-turnausta. Mutta nyt olisi voitettava joku hieman isompi kisa, että hän tulisi suurelle yleisölle tutuksi.

Purhon mukaan Suomessa on paljon lahjakkaita nuoria lajin parissa.

Patrik Niklas-Salminen oli jo semifinaalissa nuorten Wimbledonissa. Teemme yhteistyötä Jarkon akatemian kanssa ja siellä on paljon hyviä pelaajia tulossa.

Samalla Purho harmittelee, että naisten puolella maailman huippu on kaukana.

Emma Laine ja Piia Savolainen ovat joissain kisoissa pelanneet, mutta terävimpään huippuun on paljon matkaa. Nuorissa on toki tulossa lahjakkuuksia. Esimerkiksi Oona Orpanasta on kirjoitettu paljon. Hänessä voisi olla ainesta, Purho sanoo.

Kokonaisuudessa Purho on tyytyväinen kotimaisen tenniksen tilaan.

– Kilpailu harrastajista on lajien välillä kovaa, mutta tennis on mielestäni pitänyt hyvin pintansa. Hallien täyttöasteet ovat olleet hyvällä tasolla, Purho kiittelee.

Jukka Malm

Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!