Sarjanousija Kempeleen Kirin superpesisjoukkue rakentuu ensi kaudelle. Tuorein lisäys on kaksinkertainen Suomen mestari Onni Määttä, joka on allekirjoittanut vuokrasopimuksen Kirin kanssa. Määttä, 20, on voittanut kaksi Suomen mestaruutta kasvattajaseuransa Sotkamon Jymyn paidassa. Etukenttäpelaaja on taitava vaihtolyöjä ja nopea etenijä.

– Tuon Kempeleeseen sotkamolaista menestymisen kulttuuria. Hyvän harjoituskauden jälkeen tavoitteena on olla hyvässä pelikunnossa ja hyvän pelikunnon kautta pystyä auttamaan joukkuetta, Määttä kertoi.

Pelinjohtaja Juha-Matti Ranta kuvailee Kempeleen Kirin seurahistorian ensimmäistä miesten superpesisjoukkuetta ”mustaksi hevoseksi”.

– Se tulee näkymään pelissä ja sen luonteessa. Lähdemme ulkopelin kautta. Saimme nyt täsmähankintoina jalkoja lisää kärkeen ja myös kotiutusvoimaa, Ranta sanoi.

Ykköspesiksen lyöjäkuninkuuden 2013 voittanut Kimmo Lukkari valitsi sittenkin Puijon Pesiksessä jatkamisen sijaan Kempeleen Kirin. Kajaanin Pallokerhon kasvatti on päässyt maistamaan superpesistunnelmaa muutaman ottelun verran Sotkamon Jymyn paidassa. Lukkarin lisäksi Kempeleen jokeriosastolla jatkaa kokenut Jarmo Viittanen, 36, joka nähtiin pääsarjatasolla Oulun Lipon joukkueessa jo kaudella 1995.

Jani Moilanen debytoi Ykköspesiksessä kasvattajaseuransa Ylivieskan Kuulan väreissä 2001. Superpesiskokemusta kokeneella kopparilla on yhden täyden kauden verran Kankaanpään Mailasta kaudelta 2013.

Lähde: Pesis.fi