Vuoden 2017 pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisojen lipunmyynti käynnistyy 31.1.2016. Kiinnostus seitsemänsiä Lahdessa järjestettäviä MM-kisoja ja niiden pääsylippuja kohtaan on ollut runsasta, mikä ennakoi tiettyjen katsomonosien myymistä loppuun heti lipunmyynnin alkaessa, kisajärjestäjät kertovat tiedotteessaan.

Lahden MM-kilpailut ovat yksi Suomen satavuotisjuhlavuoden suurimmista tapahtumista ja se pitää sisällään 11 kisapäivää ja yhden välipäivän, jolloin kisakansa pääsee valtaamaan MM-areenan monipuolisen oheisohjelman merkeissä. Tapahtuman lipunmyyntitavoitteeksi on asetettu 250 000 myytyä lippua.

– Satavuotisjuhlat ja ennätykselliset seitsemännet MM-kisat samassa paikassa on tapaus, joka ei tämän sukupolven aikana tule toistumaan. Järjestämme koko kansan juhlakisat, joissa on tarjolla urheilun lisäksi laadukasta viihdettä ja oheispalveluita useille eri asiakasryhmille, kertoo MM-kisojen pääsihteeri Janne Leskinen.

– Viime talven Falunin MM-kisoihin myytiin 230 000 lippua, mikä on meille hyvä vertailukohta. Uskomme pääsevämme tuon luvun yli panostamalla tapahtuman kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Iso tekijä on myös Lahden loistava logistinen sijainti, jatkaa Leskinen.

MM-kisoihin tulee tarjolle runsaasti erilaisia lippuvaihtoehtoja, joista ensimmäisessä vaiheessa 31.1.2016 myyntiin tulevat useamman päivän lippupaketit.

– Yksittäisenä kisapäivänä tapahtumaan tulee pääsemään edullisimmillaan alle 30 eurolla. Tulemme kuitenkin tarjoamaan runsaasti lisävalintoja ja -palveluja, joista asiakas voi poimia omiin tarpeisiinsa sopivat. Näistä muodostuu tapahtumalipun lopullinen hinta, joka voi siis “kaikilla herkuilla” olla jopa satoja euroja, kertoo Leskinen.

MM-kisojen kannattajaklubin, Maailman Suurimman Hiihtoseuran, jäsenille lipunmyynti avautuu jo tammikuun alussa. Jäsenyys on ilmainen ja liittyä voi kisojen nettisivuilla lahti2017.fi.

MM-kisojen budjetti on noin 24 miljoonaa euroa ja tavoitteena on vajaan miljoonan euron voitto.

– Kisojen mahdollinen voitto kanavoidaan Hiihtoliiton kautta suomalaisen hiihtourheilun tulevaisuuden rakentamiseen. Lahden seutu tulee olemaan joka tapauksessa voittaja, sillä viime talven Falunin MM-kisojen vieraat jättivät Taalainmaan alueelle yli 30 miljoonaa euroa.

Lähde: Tiedote