Mika Poutalan iskukyky maailmancupin kauden avausviikonloppuna Calgaryssä toi toisena kisapäivänä 1000 metrin B-ryhmän voiton 1000 metrillä.

Poutalan voittoaika oli 1.07,90. Voitto oli suorastaan ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut yhdysvaltain Mitchell Whitmore hävisi suomalaisella yli puoli sekuntia (1.08,43). Kolmanneksi luisteli Kazakshtanin Roman Krech (1.08,59).

Poutalan ensimmäinen 200 metriä meni 16,49, seuraava kierros 24,9 ja päätöskierros 26,4. Poutala löi päätöskierroksella toiseksi sijoittunutta Whitmorea kuusi sekunnin kymmenystä.

Voitto B-ryhmässä tietää Poutalalle nousua A-ryhmään myös 1000 metrillä 500 metrin tapaan.

– Eihän luistelu sujunut niin kuin eilen suunnittelin. Piti ottaa lähtö kovaa ja taistella loppuun, mutta lähtö olikin nyt rennompi. Toinen kierros oli sitten urani parhaita, kommentoi Poutala.

– Aika oli kyllä parempi mitä odotin, se pitää myöntää. Kyllähän tämä viikonloppu nosti fiiliksiä entisestään.

Lähde: Luisteluliiton tiedote.