Suomen naisten salibandymaajoukkue koki MM-kenraalissaan tappion kun Ruotsi vei Tampereen EuroFloorball Tour -turnauksen päätösottelun 7-4 (2-0, 3-1, 2-3). Naisten MM-kisat pelataan Tampereella 4. – 12. joulukuuta.

Ruotsi hyödynsi Suomen vaisun alun ja rakensi ottelun puoliväliin mennessä 3-0-johdon. Puolustaja Sanni Nieminen kavensi ensimmäisellä maaottelumaalillaan, ja Suomi näytti pääsevän jo peliin kiinni kunnes ote toisen erän viimeisellä minuutilla herpaantui. Ruotsi iski aivan erän loppuun kaksi maalia päästen tauolle 5-1-johdossa.

Kolmas erä alkoi Suomen ylivoimalla Ruotsin saatua kahden minuutin jäähyn pelin viivyttämisestä palattuaan erätauolta myöhässä. Lupaavasta alusta tuli kuitenkin murheellinen kun hyökkääjä Nina Rantalan ottelu päättyi loukkaantumiseen, ja Ruotsi iski vielä alivoimalla kuudennen maalinsa. Suomi taisteli kuitenkin selvässä tappioasemassakin ryhdikkäästi loppuun asti, ja pientä palkintoakin yritys sai. Takaisin taisteluun voitosta eivät emännät enää ehtineet, mutta Sani Klingan ja Silja Eskelisen kavennusosumat pelin loppuun nostivat itseluottamusta.

– Hiukan sekava peli, jossa meillä oli hidas liikkeellelähtö, Suomen päävalmentaja Marko Paju mietti ottelun päätyttyä.

– Toiseen erään saatiin selvä tasonnostoja tehtiin turnauksen muiden otteluiden tapaan pieniä pelaajavaihtoja, mutta sen loppuun sattui kaksi harmillista nukahdusta. Täytyy kuitenkin nostaa hattua pelaajille, jotka jaksoivat painia kolmannen erän hienosti pienistä kolhuista huolimatta ja vääntää vielä erävoiton.

Ruotsin luotsi Åsa Karlsson oli tyytyväinen etenkin joukkueensa hyökkäyspeliin, jonka eteen hallitseva maailmanmestari on tehnyt töitä.

– Tasapainoinen esitys meiltä ja fyysinen ottelu kuten Suomea vastaan aina.

EFT-viikonlopun tähdistöön valittiin Suomen joukkueesta maalivahti Jonna Mäkelä, puolustaja My Kippilä ja hyökkääjä Elina Kujala.

Lähde: Salibandyliiton tiedote