Superpesiksen talvikaudella armoton sarjajärjestelmä – Oulussa historiallinen koitos

© Kuva: Juha Tamminen

Superpesiksen hallikausi käynnistyy sekä miesten että naisten osalta helmikuussa. Pelin henki on armoton, sillä tie Joensuun lopputurnaukseen aukeaa vain turnausvoitolla. Yhteenkään tappioon ei siis välttämättä ole varaa.

Miesten puolella pelataan kahdessa neljän ja kahdessa kolmen joukkueen alkulohkossa. Asetelmat ovat mielenkiintoiset, sillä samat joukkueet ovat useita kertoja vastakkain myös tulevana kesänä.

Ouluhallissa pelataan kautta aikain ensimmäinen virallinen ottelu sarjatulokkaiden Oulun Lippo Pesiksen ja Kempeleen Kirin välillä superpesistasolla.

– Halli-SM-turnauksessa nähdään ensimmäinen tasonmittaus. Miesten paikallisparit, jotka kohtaavat kesällä runkosarjassa neljästi, ovat Hyvinkään Tahkoa ja Kouvolan Pallonlyöjiä lukuun ottamatta vastakkain jo alkulohkossa, Superpesiksen kilpailupäällikkö Mika Helminen kertoo.

– Jos mahdollisuuden mestaruuteen haluaa pitää omissa käsissään, kaikki ottelut on voitettava, Helminen jatkaa.

Voittamalla alkulohkonsa Joensuun Maila pääsisi kotihallissaan puolustamaan kahden edellisen kauden mestaruuttaan. Naisten ja miesten neljän parhaan yhteinen lopputurnaus pelataan Joensuussa 12.-13.3.2016.

Naisten alkulohkoissa neljä suosikkia

Naisten Halli-SM-turnauksessa suosikit lopputurnausjoukkueiksi on helppo nimetä. Syksyn välieräjoukkueet pelaavat kaikki eri alkulohkoissa – Lapuan Virkiä, Pesäkarhut Porista ja Rauman Lukko jopa kotihalleissaan. Kirittäret Jyväskylästä matkustaa Imatralle mittelemään jatkopaikasta Lappeenrannan ja Viinijärven kanssa.

– Ei kuitenkaan pidä unohtaa yllätysmahdollisuutta, joka on kaikilla joukkueilla. Halli-SM-turnauksessa ei yhteenkään tappioon ole varaa. Se nähtiin viime keväänäkin, kun Kankaanpään Maila ponnisti sarjanousijana SM-hopealle, Helminen huomauttaa.

Naisten alkuturnauksissa on suosikkien takana vastakkain mielenkiintoisia ottelupareja. Kesän paikallispareista sarjatulokas Kajaanin Pallokerho kohtaa Kempeleen Kirin, Kankaanpään Maila Seinäjoen Maila-Jussit, Vihdin Pallo Mansen Räpsän ja Pesä Ysit Lappeenrannasta Viinijärven Urheilijat.

Halli-SM-otteluohjelma: http://www.pesis.fi/superpesis/halli-sm/

Lähde: Superpesiksen tiedote