Euroopan jalkapalloliitto UEFA on valinnut 16 erotuomaria futsalin EM-lopputurnaukseen, heidän joukossaan jyväskyläläinen Timo Onatsu. Turnaus pelataan Serbian Belgradissa 2.-13.2.2016.

EM-kilpailut ovat Onatsulle järjestyksessään jo kolmannet, sillä hän tuomitsi myös Belgiassa 2014 sekä Kroatiassa 2012. Näiden lisäksi hänellä on arvokisakokemusta Aasian mestaruuskisoista 2012.

– Totta kai valinta tuntuu hienolta. On kunnia päästä tuomitsemaan, kun Euroopan parhaat maajoukkueet ja pelaajat mittelevät paremmuudestaan.

Valinnan lopullinen sinetti olivat Belgradissa marraskuun alussa pidetty UEFA:n huippuerotuomareiden kurssi sekä viime viikolla Italiassa pelattu Futsal Cupin turnaus.

– Sekä turnaus että kurssi menivät hyvin. Erotuomarilla on aina kehitettävää, mutta varsin pienistä asioista puhuimme turnauksen erotuomaritarkkailijan kanssa.

Edellisessä Belgian lopputurnauksessa Onatsu tuomitsi välierän, oli pronssiottelun kolmas erotuomari ja finaalin ajanottaja. Suomalaistuomareiden taitoja on muutenkin arvostettu korkealle, sillä Serbian turnaus mukaan lukien seitsemästä edellisestä EM-lopputurnauksesta kuudessa on nähty suomalainen oikeudenjakaja.

Lähde: Suomen Palloliiton verkkosivut