VaLePa Sastamala haki Serbiasta makean jatkopaikan lentopallon miesten CEV Cupissa. Hurrikaani-Loimaa sen sijaan putosi itävaltalaisen Aich/Dobin käsittelyssä Challenge Cupiin.

VaLePa varmisti jatkopaikan Belgradissa neljännessä erässä tasoitettuaan pelin 2-2:een. Kotonaanhan se oli jo ansainnut kolme sarjapistettä 3-1-voitostaan.

Lopulta VaLePa otti koko otteluvoitonkin Belgradin Punaisesta Tähdestä Crvena Zvezdasta 2-3 (25-23, 23-25, 25-23, 22-25, 12-15).

VaLePa kohtaa voittajan parista Topvolley Anwerpen (Belgia) – Foinikas Syros (Kypros). Avausosan vei juuri Jani Sippolan vahvistuksekseen saanut belgialaisjoukkue kotonaan 3-1. Toinen osa pelataan keskiviikkona Kyproksella.

Hurrikaani-Loimaan kohtaloksi tuli puolestaan putoaminen Challenge Cupiin. Hurrikaani hävisi kotonaan neljännen erän ja itävaltalaisjoukkue Posojilnica Aich/Dobille riitti tuo erävoitto ensimmäisen jatkeeksi jatkoon kotona hankitun 3-1-voiton lisäksi.

Hurrikaani taisteli lopulta otteluvoiton itselleen 3-2 (16-25, 25-19, 25-21, 22-25, 15-13).

Hurrikaani jatkaa belgialaisen Prefaxis Menenin tai hollantilaisen Orion Doetinchemin kanssa (avauspeli Menenille vieraissa 3-1).

Lähde: Lentopalloliiton verkkosivut.