Bandyliiga vietti muiden lajien tapaan lyhyttä joulutaukoa, mutta tositoimiin palataan heti tapaninpäivänä 26.1.2015.

Helsingissä HIFK saa kotikentälleen Kallioon tulosveto-otteluun sarjan kärkijoukkueen Botnian. Pitkästä aikaa lähtöasetelma on erilainen. Viime kaudella Botnialla oli hyvä ote keskinäisissä otteluissa (3-0) ja nyt Botnia johtaa sarjaa puhtaalla pelillä ja on hienoinen ennakkosuosikki. HIFK:n ilme on tällä kaudella ollut toisenlainen, mistä kertoo mm. viime viikonlopun 6-11 kotitappio Kamppareille. HIFK:n otteluissa ei ole totuttu näkemään maali-ilottelua. HIFK hakee revanssia viime kauden paikallispeleihin ja kurssin kääntöä tämän kauden sarjaan. Viiden viimeisen ottelun kuntopuntari osoittaa 2 voittoa 1 tasapeli ja 2 tappiota. Kentällä tullaan näkemään useita taistelupareja myös kaksi pistepörssin kärkipelaajaa.

Lappeenrannassa Veiterä saa vastaansa Kampparit. Viime vuoden pronssijoukkue Veiterä ei vielä ole saanut peliä kuosiinsa. Isot muutokset pelaajistossa ja valmennuksessa vie oman aikansa. Viiden viimeisen ottelun kuntopuntari osoittaa 3 voittoa ja 2 tappiota. Tappiot tulivat kahdessa viimeisessä kotiottelussa. Veiterä lähtee otteluun positiivisin muistoin kun joukkue voitti Kampparit Mikkelissä 3-2. Hauskan veljekset Janne ja Tomi ja mv. Topi Peuhkuri ovat isossa roolissa. Kamppareiden Helsingin matka sujui mainiosti kuten muutkin vieraspelit: 4 ottelua, joista 3 voittoa ja yksi tasapeli. Kotipelit sen sijaa ovat sujuneet heikosti, plakkarissa 4 tappiota. Kamppareiden ykköspyssyksi tällä kaudella on noussut 19-vuotias Kalle Lempinen, jota hyvin on säestänyt Eetu Karhunen. Joukkue kuitenkin kaipaa maestro Kimmo Huotelinia sairastuvalta. Odotettavissa tasainen ottelu, tasapelikään ei ole kaukana.

Varkaudessa WP 35 saa Kämärille vastaansa JPS:n. Kotijoukkue on selvästi virkeämpi sitten kahden edellisen kauden. Sarjakärki Botnia oli tiukoilla viime viikonloppuna ja helpolla jyväskyläläisetkään eivät tule pääsemään. Varkautelaisten venäläiskolmikko on sopeutunut riveihin hyvin, joista Aleksei Ibatulovin on ollut tehokkain 5(2+3) tehopisteellä. Ivan Fedorkov on viimeistellyt 3 täysosumaa. Joukkueet kohtasivat Jyväskylässä joulukuun alussa, jolloin JPS oli parempi maalein 9-3. Monitoimimies Mikko Rytkönen (libero, kärkipelaaja) on isossa roolissa JPS:n pelissä. Nuori Nico Nevalainen on myös lunastanut ennakkolupaukset viimeistelemällä 8 täysosumaa. JPS lähtee otteluun suosikkina mutta viime viikonlopun taistelumeininki uuden valmennusjohdon myötä saattaa yllättää.

Tapaninpäivän neljännessä ottelussa Porvoossa Akilles kohtaa Narukerän. Kotijoukkueen viiden viimeisen ottelun kuntopuntari näyttää hyvältä: 4 voittoa ja yksi tasapeli. Sami Laakkosen (11+3) johtama hyökkäyskalusto on hyvässä vireessä ja tulosta on syntynyt usean pelaajan voimin, nuori Emil Fedorov neljällä maalillaan on tuonut leveyttä hyökkäysrintamaan. Petteri Lampisen otteet paranevat myös peli peliltä, joten alakerta näyttää tiiviimmältä kuin viime kausina. Narukerä on ehkäpä alkukauden suurin yllättäjä. Joukkue ei ole aloittanut Bandyliigaa ”miesmuistiin” näin hyvin. Viiden viimeisen ottelun kuntopuntari näyttää 2 voittoa, tasapeli ja 2 tappiota. Viime viikonloppuna joukkue haki pisteet Lappeenrannasta. Materiaali on hiukan kapea mutta kokeneet pelaajat ovat laadukkaita. Tomi Mustonen kärjessä on kova pelote 14 täysosumallaan. 17-vuotias Jaakko Hyvönen on murtautunut hienosti pelaavaan kokoonpanoon. Kotijoukkue Akilles lähtee otteluun ennakkosuosikkina.

Ottelut:
Veiterä – Kampparit, Kisapuiston tekojäärata klo 14.00
HIFK – Botnia, Kallion tekojäärata klo 15.00
WP 35 – Kampparit, Kämäri klo 15.00
Akilles – Narukerä, Porvoon Pallokenttä klo 15.00