Ranskan Marie Dorin Habert voitti ampumahiihdon Pokljukan maailmancupin pikakilpailun perjantaina. Kaisa Mäkäräinen sijoittui kymmenenneksi.

Kaisa Mäkäräinen ampui yhden ohilaukauksen niin makuu- kuin pystypaikalla. Mäkäräinen oli toiseksi nopein hiihtäjä 7,5 kilometrin matkalla ja sijoittui kisassa kymmenenneksi.

Mäkäräinen lähtee lauantain takaa-ajokisaan kuitenkin hyvistä asemista, sillä hän on Dorin Habertia 44 sekuntia perässä. Hildebrandiin Mäkäräisellä on eroa 31 sekuntia.

Mari Laukkasen mahdollisuudet kärkisijoille karisivat makuupaikalla, kun hän ampui kaksi ohilaukausta. Pystystä Laukkanen ampui puhtaasti ja nappasi kauden ensimmäiset maailmancupin pisteensä 32. sijalla. Sanna Markkanen ampui molemmilta paikoilta yhden ohilaukauksen ja oli 91:s.