Päättynyt kausi oli suomalaiselle beach volleylle onnistunut, sillä menestystä tuli usealla rintamalla. Alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Ida Sinisalo ja Niina Ahtiainen saavuttivat hopeaa. Santeri Siren ja Miro Määttänen sijoittuivat samoissa kisoissa miesten puolella neljänneksi.

Riikka Lehtosen ja Taru Lahden olympiapaikan metsästäminen jatkuu helmikuussa Brasiliassa. Tällä hetkellä kolme rankingsijaa erottaa suomalaiskaksikon suorasta Rion kisalipusta. Vaihtoehtoinen tie olympialaisiin on kesä-heinäkuussa pelattavat maanosakarsinnat eli Continental Cup.

– Tietenkin olisi parempi päästä Rioon suoraan rankingin kautta. Silloin valmistautumisaika ennen kisoja olisi paljon pitempi, sanoo päävalmentaja Kai Liukkonen.

– On tulossa erittäin mielenkiintoinen kevät ja kesä. Pitää tehdä joka päivä kovasti töitä, mutta muistaa elää myös hetkessä ja nauttia kaikesta, Lehtonen painottaa.

Viime kesänä Lehtonen ja Lahti vakiinnuttivat paikkansa FIVB:n World Tourin pääsarjassa napattuaan Sotshin Openissa neljännen sijan. Kroatian ja Puolan Major-turnauksista tuliaisina olivat yhdeksännet sijat.

– Parempi ottaa varman päälle Rion suhteen ja olla kunnossa koko ajan, Liukkonen heittää.

Ehjän kauden päätteeksi Taru Lahti sai upean kunnianosoituksen, kun hänet valittiin FIVB:n kiertueen kauden tulokkaaksi. Vastaavaa palkintoa ei ole kukaan suomalaispelaaja saanut koskaan aiemmin. Lahti on ehdokkaana myös Vuoden läpimurto -kategoriassa Suomen Urheilugaalassa tammikuussa.

– Viime kausi antoi uskoa ja osviittaa, että olympiapaikka on täysin realistinen tavoite. Kaikki on nyt omissa käsissä, Lahti näkee.

Essi Hasun ja Anniina Parkkisen viime kesän huippuhetket olivat sekä Kisakallion NEVZA:n että SM-finaalien hopeasijat Lehtosen ja Lahden jälkeen. Suomea Continental Cupissa toisena parina edustavien Hasun ja Parkkisen EM-sijoitus oli 17:s.

Kansainvälinen menestys ei ole sattumaa, vaan perustuu pitkäjänteiseen työhön ja järkeviin satsauksiin. Lentopalloliiton ja Kisakallion Urheiluopiston solmiman yhteistyösopimuksen myötä myös olosuhteisiin, valmennustoimintaan ja turnausten järjestämiseen panostetaan jatkossa enemmän.

– Meidän tehtävämme on auttaa kaikilla tavoin suomalaista beach volleyta, jotta kansainvälinen menestys olisi mahdollista, tiivistää Kisakallion Urheiluopiston rehtori Asko Härkönen.

Beach volley on erinomainen kesäharjoittelumuoto myös lentopalloilijoille. Tätä yhteistyötä on tarkoitus syventää varsinkin nuorten ikäluokissa.

Ensi kesänä Suomessa saatetaan nähdä jopa kaksi kansainvälistä turnausta. Elokuulle on haettu Lohjan Kisakallioon CEV:n Satellitea sekä Kuopioon NEVZA:n turnausta. Myös aikuisten ja junioreiden SM-kiertueita kehitetään. SM-finaalit järjestetään Kouvolassa.

 

Lähde: Lentopalloliiton tiedote