Suomen sekajoukkue kauhoi huippuvauhtia 4×50 metrin sekauintiviestin EM-finaalissa.

Suomen aika kohentui alkueristä jopa 1,13 sekuntia. Valitettavasti muutkin joukkueet paransivat menoaan, ja Suomen sijoitus heikentyi pykälällä kuudenneksi. Loppuaika 1.39,53 on kuitenkin taas uusi Suomen ennätys, eikä eroa pronssimitaliin jäänyt kuin puoli sekuntia.

Osuusajat ja vaihdot olivat illan finaalissa huippuluokkaa. Vaihdot olivat Suomella koko finaalin ylivoimaisesti parhaat, ja aivan vaihtorikkojen rajamailla, mutta kuitenkin oikealla puolella (0,04, 0,01 ja 0,00).

Mimosa Jallow ui selkää 27,52, jääden vain 0,11 sekuntia SE-ajastaan. Jenna Laukkanen voitti keskiviikkona EM-kultaa 50 metrin rintauinnissa ajalla 29,71, ja nyt hän kiiti lentävällä lähdöllä sensaatiomaiset 29,26. Riku Pöytäkivi perhosteli taas nopeammin, 22,55, yli puoli sekuntia SE-vauhtiaan paremmin. Ari-Pekka Liukkonen ankkuroi joukkueen osuusajalla 20,20, mikä on hämmästyttävä tulos, jyväskyläläisen SE startista on 21,23.

– Nyt saatiin sellainen lento päälle, kuin pitääkin olla, nyt päästiin taas omalle tasolle. Täytyy vain saada uinti yhtä korkealle henkilökohtaiseen starttiin, Liukkonen hehkutti uimaliiton tiedotteessa.

Liukkosen viestivauhti lupaa erittäin hyvää perjantain henkilökohtaiseen 50 metrin vapaauintiin, jossa uidaan aamulla alkuerät sekä illalla välierät ja finaali.