Ensimmäiset kolme päivää Tour de Skistä on kilpailtu Sveitsin Lenzerheidessa. Tällä hetkellä kolme suomalaisnaista on seitsemän parhaan joukossa.

Anne Kyllönen on viidentenä, Kerttu Niskanen kuudentena ja Krista Pärmäkoski seitsemäntenä. Suomalaismiehistä parhaissa asemissa on Matti Heikkinen, joka on sijalla 22.

Voitot veivät ja Tour de Skin kärjessä kiertueen ensimmäiseen välipäivään siirtyvät Ingvild Flugstad Östberg ja Martin Johnsrud Sundby. Sunnuntaina hiihdetyissä takaa-ajoissa rivakinta vauhtia pitivät suomalaisista päivän neljänneksi nopein Laura Mononen, joka oli vitosen takaa-ajon 11:s. Heikkisen vauhti 10 kilometrin takaa-ajossa oli yhdeksänneksi nopeinta vauhtia.

Kyllöselle vapaan vitonen ei ole suosikkimatkoja, mutta hyvässä kunnossa olevalla hiihtäjällä sekin sujui.

– Hyvin meni. Ajattelin tuota matkaa vähän kauhulla, että voi tulla ihan mitä tahansa, mutta onneksi kääntyi hyvään suuntaan. Alusta asti hiihdettiin aika reipasta vauhtia, Kertun kanssa pystyin siinä vuorovedoin vetämään. Yritin vielä saada Kallaa kiinni, mutta matka ei riittänyt. Ihan mukava päivä tänään. Toivotaan, että meno jatkuu tällaisena. Huomenna käyn varmaan pitkää lenkkiä hiihtämässä ja suksitestiä, en aio stressata kisoista tuon taivaallista, Kyllönen sanoi iloisena.

– Ainoa missio itselleni oli ottaa kiinni (Robin) Duvillard ja (Jean Marc) Gaillard. Kiriä yritin vähän viritellä, pientä oppia vähän niistä. Eilen tuntui, että hiihdettiin kovempaa kuin tänään. Haen jatkossa hyviä yksittäisiä suorituksia, tuumi puolestaan Matti Heikkinen.

Tour de Ski jatkuu Saksan Oberstdorfissa tiistaina perinteisen sprinteillä.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote.