Miesten käsipallomaajoukkue kokoontui maanantaina 4.1. Kisakallion urheiluopistolle valmistautumaan edessä olevaan neljän MM-karsintaottelun putkeen, jonka avaa loppiaisena 6.1. pelattava kotiottelu Romaniaa vastaan.

Suomi kohtaa Romanian MM-karsinnoissa nyt ensimmäistä kertaa – vierasottelu on vuorossa heti perään viikonloppuna. Päävalmentaja Kaj Kekki tietää kuitenkin hyvin millainen vastustaja keskiviikkona eteen tulee.

– Vastaan tulee äärimmäisen kova ja fyysinen joukkue. Romanialla on nyt ihan eri joukkue kuin se, joka pari vuotta sitten vieraili täällä, Kekki kuvaa Käsipalloliiton tiedotteessa.

Päävalmentaja Kekin johdolla alkanut projekti ottaa MM-karsinnoissa ensiaskeleitaan ja varsinaiset tulostavoitteet ovat tuonnempana, mutta mistään harjoituksesta ei ole kyse.

– Iso tähtäin on toki 2020 EM-kisoissa, mutta nyt saamme neljä kovaa peliä MM-karsinnoissa, mikä on hyvä asia. Totta kai tulokset ovat tärkeitä, niiden kautta saadaan itseluottamusta ja uskoa jatkoon. Ainakin yksi peli näistä neljästä on tavoitteena voittaa, tuskin on iso salaisuus että ainakin Italia ensi viikolla kotona on tarkoitus kaataa. Mutta ilman muuta tulosta haetaan joka ottelusta.

Suomen joukkueeseen jouduttiin vielä viime hetkillä tekemään yksi muutos, kun Oliver Helander jäi sormivamman takia sivuun ja hänen tilalleen joukkueeseen kutsuttiin SIF:n Vincent Voutilainen.

Ottelu Romaniaa vastaan pelataan keskiviikkona 6.1. kello 16.00 Vantaan Energia Areenalla.