Suomen miesten käsipallomaajoukkueen urakka MM-karsinnoissa päättyi sunnuntaina Itävallan vieraana Maria Enzersdorfissa. Itävalta vei ottelun nimiinsä maalein 32-20 ja tulos tiesi Suomen jäämistä MM-karsintalohkon jumboksi niukasti Italian taakse.

Karsintalohkon ykkössijaansa varmistamaan lähtenyt Itävalta otti komennon haltuunsa heti alussa, mutta Suomi pysyi hyvin tuntumassa ja ensimmäisen puoliajan puoliväli ylittyi numeroissa 10-8, jotka pysyivät taululla pitkään. Aivan tauon alla Itävalta pääsi hiukan repäisemään lisää ja 30 minuutin pelin jälkeen kotijohto oli viisi maalia.

Suomi puristi eron toisen puoliajan alussa jo kolmeen maaliin, mutta sen jälkeen Itävalta karkasi. Ero kasvoi hitaasti, mutta tasaisesti ja Itävallan vietyä jakson puolivälin jälkeen vajaan seitsenminuuttisen puhtaasti 6-0, alkoi lopputulos olla selvä. Voitto kirjattiin Itävallalle lopulta 12 maalin erolla.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvä ja puolustus toimi ihan ok, päävalmentaja Kaj Kekki kertasi ottelua Käsipalloliiton tiedotteessa.

– Toisella jaksolla sitten kaikki menikin enemmän tai vähemmän pieleen. Joukkue kyllä yritti, sen puutteesta ei voi ketään syyttää, mutta kun syötöt menevät suoraan vastustajan käteen, niin tuloksen voi lukea taululta.

Suomen ottelut jatkuvat huhtikuussa EM-karsinnan playoffs-kierroksella, jossa vastaan asettuu Luxemburg.

MM-karsintaa:
Itävalta – Suomi 32-20 (17-12)

Suomen maalintekijät: Benny Broman 4, Miro Koljonen 4, Teemu Tamminen 4, Topias Laine 2, Christoffer Modig 2, Richard Sundberg 2, Robin Sjöman 1, Theo Westerlund 1

Ulosajot: Itävalta 3 x 2 min., Suomi 3 x 2 min.