Kauden ylivoimaisesti paras kierros, 66 lyöntiä (-6), tuli suomalaisgolfari Mikko Korhosen kannalta mahtavaan paikkaan. Se nosti nummelaisen sijalta 25 jaetulle kahdeksannelle sijalle ennen viimeistä, sunnuntaina pelattavaa kilpailukierrosta.

Kierroksen ollessa kärkipään pelaajien osalta yhä kesken, on Korhosen yhteistulos -9 seitsemän lyöntiä heikompi kuin kisaa johtavan Etelä-Afrikan Louis Oosthuizenin, mutta kolmanteen sijaan on matkaa vain kolme lyöntiä.

Korhosen kierros alkoi hyvin ja kuuden reiän jälkeen hän oli sitä kaksi alle. Peräkkäiset bogit väylillä 8 ja 9 olivat kuitenkin vesittää hyvän alun.

Reikien 11-15 peräti viisi peräkkäistä birdietä tekivät kuitenkin selväksi, ettei pari kauneusvirhettä riitä pilaamaan Korhosen kierrosta lauantaina. Kuvaan sopi, että hieno päivä huipentui birdieen kentän päätösreiällä.

– Tänään pystyin ensimmäistä kertaa koko kaudella parantamaan loppua kohden, se oli hieno nähdä, Korhonen sanoi.

– Vähän meinasin hermostua keskivaiheilla, rei’illä 7-9 oli päivän huono hetki. Takaysillä sitten tippui putti aika kivasti ja löin pari lähestymistä aika lähelle lippua, hän kertasi.

Korhonen oli tulessa etenkin par 5 -väylillä. Hän teki birdiet kolmelle neljästä par 5:stä.

– Kiva oli pelata hyvä tulos pitkästä aikaa. Jalat ovat kuitenkin tiukasti maassa, nämä kisat kestävät neljä päivää, hän muistutti.

Sunnuntaina Korhosella on oiva mahdollisuus yltää uransa parhaaseen sijoitukseen Euroopan kiertueella. Top 10 -sijoituksia nummelalaisella on vyöllään seitsemän ja paras sijoitus on samoin seitsemäs.