Helsingin IFK:n Matilda Bogdanoff voitti avoimissa Varsinais-Suomen hallimestaruuskilpailuissa Kupittaalla naisten 60 metrin aitajuoksun upealla ajalla 8,15. Tulos jää vain 0,01 sekuntia MM-rajasta.

Bogdanoff voitti oman alkueränsä jo kauden parhaalla tuloksellaan 8,23 ja paransi tätä aikaansa finaalissa vielä 0,08 sekuntia. Toiseksi sijoittui Tampereen Pyrinnön 18-vuotias Jessi Landström ajalla 8,63.

Maailman hallimestaruuksista kilpaillaan Portlandissa, Oregonin osavaltiossa, maaliskuun 17.-20. päivinä. Bogdanoff oli parhaiten sijoittunut suomalainen toissatalvena edellisissä MM-kilpailuissa Puolassa.

Bogdanoffia valmentavat Anne Suoranta ja Tiia Hautala. Tämän vuoden päätavoite on tiiviisti ensi kesässä, sekä Amsterdamin EM-kilpailuissa että Rion olympiakisoissa.

– Kupittaalla oli pitkästä aikaa rentoa, hyvää, perus-matildamaista tekemistä. Olo on nyt huojentunut. Lähtökin onnistui mainiosti, Anne Suoranta kertoi SUL:n tiedotteessa.

– Tämä talvi on menty aiemmasta poikkeavalla rytmityksellä. Peruskuntokautta jatkettiin vuoden loppuun asti. Senkin jälkeen on menty terveyden ehdoilla ja tarvittaessa päivittäin sovellettu vaihtoehtoisia harjoituksia.

– Raskas työharjoittelukausi osaltaan vaikeutti harjoittelua, mutta urheilupsykologi Satu Kaski on tarjonnut hyviä vinkkejä ja fysikaalisella puolella KIHU:n valomattotesteissä on tullut uusia ennätyksiä.

– Päätöstä Portlandin MM-kilpailuista ei ole vielä tehty. Päätavoite on kuitenkin tiiviisti ensi kesässä, Suoranta kertoi.

Miesten 60 metrin aitajuoksun Kupittaalla voitti Lauttakylän Lujan Juha-Matti Iso-Jaakkola ajalla 8,36. Naisten korkeushypyssä järjestävän seuran Turun Urheiluliiton Viivi Voutilainen ylitti 180 sentin korkeuden.