Suomelle kaksi mitalia EM-ammunnoista – ”Kikka kolmonen otettiin käyttöön”

© Kuva: Getty Images
Keskiviikon liiganostona Lukko - Ilves! Lunasta talletusbonus!

Suomen liikkuvan maalin ampujat avasivat odotetusti torstaina mitalitilin Unkarin Györissä jatkuneissa ilma-aseiden EM-kilpailuissa.

Miesten sarjan 40 laukauksen joukkuekilpailussa Krister Holmberg, Heikki Lähdekorpi ja Sami Heikkilä sijoittuivat Venäjän kannassa toiseksi. Henkilökohtaisessa kilpailussa Holmberg tähtäsi kolmanneksi, voitettuaan kolmen miehen uusinnan pronssimitalista.

Uusinta oli jännittävä. Ensimmäisellä kierroksella (kaksi laukausta) putosi Ukrainan Yohor Chyrva. Toisella kierroksella tipahti Puolan tekijämies Lukaz Czapla. Holmberg nakutti rakennusmestarin tarkkuudella kaksi kymppiä ja saavutti jälleen arvokisamitalin.

– ”Kikka kolmonen” otettiin käyttöön. Perjantain ohjelmassa on 60 laukauksen kilpailu. Siihen on tämän onnistumisen jälkeen kiva lähteä mukaan, Holmberg tuumi.

Tyttöjen ilmakiväärissä tarkin suomalainen oli Saana Peltonen. Hän sijoittui tuloksellaan 410,9 pistettä 23. sijalle.

-Tämä on tämänhetkisen taitoni mukainen tulos. Alussa jännitti hieman ehkä liikaa. Kun siitä selvisin, niin loppu meni hyvin. Paransin kolmella pisteellä viime vuoden EM-kisojen tulostani, keuruulainen kuittasi.

Kiväärilajien päävalmentaja Juha Hirvi oli melko tyytyväinen tyttöjen suorituksiin.

– Peltonen ampui tasonsa mukaisen tuloksen. Anna Maria Siivonen (407,1 pistettä) ja Marianne Palo (406,5) eivät yltäneet omalle tasolleen, mutta heidänkin tekemisensä oli hyvää. Ei tyttöjen tarvitse olla pahoilla mielin. Nälkää varmaankin jäi, ja siitä on hyvä ponnistaa eteenpäin, olympiakisojen hopeamitalisti selvitti.

EM-kilpailut jatkuvat perjantaina. Silloin ohjelmassa ovat liikkuvan maalin naisten ja miesten ns. normaalijuoksut sekä naisten ilmakivääri ja miesten ilmapistooli. Kummassakin lajissa on jaossa kolme olympiakisojen maapaikkaa. Niihin tähtäävät Hanna Pitkänen kiväärillä ja Kai Jahnsson pistoolilla.

Lähde: Ampumaurheiluliitto

Keskiviikon liiganostona Lukko - Ilves! Lunasta talletusbonus!