Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt kesälajien urheilijoille olympiakaudeksi yli miljoonan euron apurahat. Verovapaan urheilija-apurahan kokonaissumma on 1 050 000 euroa, ja se jakautuu 102 kesälajin urheilijalle.

Tällä kertaa apurahan sai myös keihäänheittäjä Tero Pitkämäki. Opetusministeriö päätti tällä kertaa, ettei noudata apurahajaossa ohjeellisia tai kiveen hakattuja tulorajoja.

Pitkämäki sai edellisen kerran apurahan vuonna 2007. Sen jälkeen hänen tulonsa ovat olleet niin suuret, ettei hänelle ole myönnetty apurahaa.

Ministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) myöntämien urheilija-apurahojen tavoitteena on luoda edellytykset ammattimaiselle ja päätoimiselle valmentautumiselle.

Suuren 20 000 euron apurahan sai 22 urheilijaa ja pienemmän 10 000 euron apurahan 42 urheilijaa. Nuoren urheilijan apurahaa sekä ensi kertaa myönnettyä nuorten joukkuelajien apurahaa pääsi jakamaan 38 urheilijaa.

– Rion olympialaiset ja paralympialaiset ovat huipentuma koko urheiluvuodelle. Urheilijoillamme on hyvät edellytykset menestyä arvokisoissa, Grahn-Laasonen arvioi suomalaisten näkymiä ministeriön tiedotteessa.

Suuren 20 000 euron apurahan sai 22 urheilijaa ja pienemmän 10 000 euron apurahan 42 urheilijaa.

Apurahan saaneiden lista löytyy kokonaisuudessaan täältä.