The Times -lehden mukaan Maria Sharapovalle tiedotettiin monta kertaa, että meldonium on Wadan kiellettyjen aineiden listalla vuoden alusta alkaen.

Sharapova itse kertoi maanantaina, ettei hänelle ollut tietoa meldoniumin olevan kielletty aine. Sharapova sanoi saaneensa Wadalta kirjeen 22. joulukuuta, jossa oli ollut linkki päivitetystä Wadan kiellettyjen aineiden listasta. Linkin takana olisi ollut myös tieto meldoniumin olevan pannassa 1. tammikuuta lähtien, mutta Sharapova ei ikinä lukenut uutta kieltolistaa.

Sharapovan selitys asettuu kuitenkin outoon valoon The Timesin mielestä, sillä Sharapovaa varoitettiin useasti ennen tammikuuta meldoniumin käytöstä. Wada kertoi jo syyskuussa asiasta kaikille tennispelaajille. Joulukuussa ITF eli kansainvälinen tenniksen kattojärjestö tiedotti meldoniumista kolme kertaa ja WTA eli naisten tennisammattilaisten kattojärjestö varoitti kahdesti meldoniumin käytön olevan kiellettyä tammikuun alusta. Sharapovan dopingkäry tapahtui tammikuussa Australian Openissa.

Sharapova oli omien sanojensa mukaan ottanut lääkettä jo kymmenen vuoden ajan, mutta ei tarkentanut sitä, kuinka usein hän on meldoniumia käyttänyt. Syyksi tennistähti kertoi jatkuvat flunssat, diabeteksen perinnölliseen riskiryhmään kuulumisen ja epänormaalin sydänkuvan.