Riikka Lehtonen ja Taru Lahti jatkavat olympiapaikan kannalta tärkeiden rankingpisteiden keräämistä tällä viikolla Rio de Janeirossa.

Kauden ensimmäinen FIVB:n Grand Slam -turnaus pelataan tulevissa olympiamaisemissa Copacabanan hiekoilla. Paikka on Lehtoselle ja Lahdelle jo tuttu, sillä he ovat leireilleet yhdessä valmentaja Kai Liukkosen kanssa Brasiliassa jo tammikuun puolivälistä saakka.

Maceiossa pelatussa kauden avausturnauksessa suomalaispari sijoittui 17:nneksi. Suora olympiapaikka vaatisi jäljellä olevista osakilpailuista sijoituksia vähintään kahdeksan parhaan joukkoon, sillä rankingin perusteella viimeisellä Rion paikalla majaileva argentiinalaispari Ana GallayGeorgina Klug nappasi avauskisasta neljännen sijan.

– Vaikka olemmekin vain muutaman sijan argentiinalaisten takanaan, on ero pisteissä melko suuri. Toki se on mahdollista ottaa vielä kiinni erinomaisilla suorituksilla tulevissa turnauksissa, laskeskeli päävalmentaja Liukkonen.

Jäljellä olevat kolme Grand Slamia ovat merkittävässä asemassa jaettaessa suoria olympiapaikkoja, sillä niiden rankingpisteet ovat huomattavasti korkeammat tavallisiin Openeihin verrattuna. Toinen väylä Rioon on kesä-heinäkuussa pelattavat maanosien karsinnat eli Continental Cup.

Tiistaina alkavissa Rion Grand Slamissa Lehtonen ja Lahti haluavat pelata virheettömämmin kuin Maceiossa. Varmistelemaan kaksikko ei kuitenkaan lähde.

– Varmistelemalla ei näitä joukkueita vastaan pärjää. Tiukka keskittyminen joka suoritukseen ja heti alusta alkaen ”sata lasissa”, tiivisti Lehtonen Rion menestysreseptin.

Lehtonen ja Lahti aloittavat Rio de Janeiron turnauksen tiistaina karsintavaiheesta. Pääsarjapaikka irtoaa kahdella voitolla. Tappio karsinnoissa tietäisi vastaavasti putoamista turnauksesta.

Lähde: Lentopalloliitto