Taitoluistelun MM-kilpailut käynnistyivät Yhdysvaltojen Bostonissa jäätanssin lyhyttanssilla.

Suomen Cecilia Törn ja Jussiville Partanen luistelivat kilpailussa ennätyspisteensä 56,51, sijoittuivat 17:nneksi ja selvittivät tiensä finaaliin eli 20 parhaan parin joukkoon. Kaikilta osin virheettömästi ja varmasti luistellut suomalaispari oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Tämä oli kauden paras suoritus. Tuntui jo luistelun aikana hyvältä, vaikka aluksi hiukan jännittikin. Tuntuu hienolta, että nousujohteisen kauden lopussakin pystymme vielä parhaimpaamme ja ennätykseen, Törn sanoi heti suorituksen jälkeen.

Vuosi sitten Shanghaissa ensimmäisiin MM-kilpailuihinsa osallistunut pari ei selvinnyt tuolloin vapaatanssiin. Tänä vuonna suoritusvarmuutta ja taitoa on tullut roppakaupalla lisää.

– Viime vuonna kaikki oli uutta ja ihmettelemiseen meni paljon energiaa. Tänä vuonna olimme paljon valmiimpia tänne tullessamme, Törn jatkoi.

Vapaatanssi luistellaan torstaina 31.3. klo 19.30 Yhdysvaltojen aikaa. Sitä ennen Viveca Lindfors edustaa Suomea naisten lyhytohjelmassa klo 12.10 alkavassa kilpailussa.

Lähde: Taitoluisteluliitto