Liisa Nenonen avasi Suomen mitalitilin nuorten (20-v) MM-hiihtosuunnistuksessa tiistaina. Myös 17-vuotiaiden EM-kisoissa Suomi sai ensimmäisen mitalinsa, kun Sanni Oikkonen otti pronssia.

Nenonen otti Obertilliachissa uusitussa sprintissä hopeaa. Nenonen oli tyytyväinen hopeiseen mitaliinsa. Se oli 17-vuotiaalle imatralaiselle ensimmäinen nuorten MM-mitali.

– Tänään kisassa oli ihan eri meininki kuin eilen. Ennen kisaa kyllä jännitti se, veikö eilinen kisa voimia, mutta hiihto sujui hyvin ja loppua kohti se tuntui vielä paremmalta. Isompia virheitä ei suunnistuksessakaan tullut, ainoastaan yhden risteyksen missasin, Nenonen summasi hopeakisaansa.

Kisan voitti Norjan Aninen Ahlsand, joka jätti Nenosta 39 sekuntia. Kolmas oli Venäjän Ljubov Balandina, jolle Tuuli Suutari hävisi pronssin kuusi sekuntia.

Nuorten miesten MM-sprintissä paras suomalainen oli Samuli Schroderus (4.), joka jäi pronssista vain kaksi sekuntia. Suomen Anssi Koirikivi oli seitsemäs.

17-vuotiaiden nuorten EM-sprintissä Suomen ainoan mitalin otti Oikkonen. Hän jäi kuusi sekuntia hopeamitalista ja 56 sekuntia kultamitalista. Suomen Siiri Saalo oli neljäs puolisen minuuttia Oikkosta hitaampana.

Oikkonen oli tyytyväinen suoritukseensa ja hiihtoonsa.

– Hiihto kulki paremmin kuin eilen. Eilisen kisan jälkeen koitin vain parantaa suoritusta, eikä tänään tullut virheitä, Oikkonen summasi tyytyväisenä.

Poikien EM-sarjassa paras suomalainen oli Pyry Hyppölä, joka oli viides. Aaro Aho oli kahdeksas. Hyppölä arvioi mitalimahdollisuuksien hukkuneen hankeen.

– Pronssi ainakin oli yhdestä kaatumisesta kiinni. Onneksi suunnistuspaketti oli tänään hyvin kasassa. Maasto oli tänään erilaista kuin eilen ja mäkeä oli ihan pirusti, Hyppölä arvioi.

Lähde: Suunnistusliitto