Galatasarayn suomalaispassari Eemi Tervaportti sai kokea konkreettisesti sarjakärki Halkbankin kevätvireen sunnuntaina pelatussa Turkin liigan ottelussa.

Ankarasta Tervaportilla oli tuomisina 1-3 (22-25, 25-23, 18-25, 17-25) tappio sekä todennäköisesti musta silmä.

Dick Kooy antoi pallolle kättä nelospaikalta sen verran, ettei Tervaportin poika ehtinyt kissaa sanoa. Peli oli meiltä ajoittain ihan hyvää, mutta suoria virheitä tehtiin edelleen liian paljon. Parin viikon kova treenijakso näkyi kyllä otteissa.

Tervaportti oli (5/+3) oli Halkbankia vastaan joukkueensa paras torjuja kolmella merkinnällään. Ennen runkosarjan päätöskierrosta Galatasaray on sarjataulukossa seitsemäntenä.

Vastapuolella Hollannin maajoukkueesta tuttu Kooy oli hurjalla pelipäällä tehden kahteen erään kovat tehot 15/+12. Jatkossa Kooy voi uuden kansalaisuutensa myötä edustaa vain Italiaa.

Seppänen odottelee jo pudotuspelejä

Ranskan B-liigassa Niklas Seppäsen edustama Nice VB otti perjantaina helpon 3-0 (25-18, 25-13, 25-20) kotivoiton Asnièresista. Suomalainen pääsi ottelussa helpolla – ajatukset on siirretty jo pudotuspeleihin.

– Pelattiin suhteellisen ehjä peli. Joukkueeseen tuli viime viikolla uusi hakkuri, joten nyt saimme toisen yleispelaajan omalle tontilleen. Vastaanottoryhmitysten kanssa on vielä vähän hakemista, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa.

Seppäselle merkattiin ottelussa tehot 5/+4. Nizzalaisjoukkue nousi voittonsa ansiosta takaisin sarjakakkoseksi, kun runkosarjaa on pelaamatta vielä kaksi kierrosta.

Lähde: Lentopalloliitto