Suomen nuoret lentopalloilijat taistelevat paikoista EM-kisoihin ensi viikonloppuna 1.-3.4. pelattavissa EM-karsinnoissa.

Suomen pojat pelaavat alle 20-vuotiaiden EM-karsinnoissa Nova Goricassa, Sloveniassa ja tytöt alle 19-vuotiaiden karsinnoissa Sofiassa, Bulgariassa.

Lohkojen voittajat menevät suoraan syksyn EM-kisoihin ja lohkojen toiseksi sijoittuneet ja paras kolmanneksi sijoittunut joukkue pääsevät jatkokarsintaan heinäkuussa.

Suomen pojat kohtaavat karsinnoissa Belgian, Ukrainan ja Slovenian.

– Tavoitteena on ilman muuta jatkopaikka joko suoraan EM-kisoihin tai vähintäänkin jatkokarsintaan. Jokainen ottelu pelataan niin hyvin kuin pystytään, Suomen poikien valmentaja Pertti Honkanen sanoo.

– Meidän osaltamme valmistautuminen on sujunut hyvin ja pojat ovat hyvässä kunnossa. Terveystilanne on tosin ollut pikkuisen haastava. Vähän tässä on perhosia vatsassa, mutta niinhän se on aina ennen turnausta, Honkanen jatkaa.

Tytöillä Bulgaria kovin vastus

Suomen tyttöjä tulevat viikonloppuna Sofiassa vastaan Viro, Norja ja Bulgaria, joka on kolmikosta kaikkein kovin vastustaja.

– Bulgaria on pitkä joukkue ja he tykkäävät lyödä palloa. Kyse on siitä, että saadaan heidän vastaanottoaan rikki ja oma torjunta ja puolustus toimimaan. Tämän ikäluokan ensimmäisissä EM-kisoissa bulgarialaiset tulivat 11. sijalle, tyttöjen päävalmentaja Tapio Kangasniemi kertoo.

– Oman joukkueeni tason tiedän ja luotan joukkueeseen. Tavoite on mennä EM-kisoihin. Minulle ei ole väliä mennäänkö suoraan näistä karsinnoista vai jatkokarsintojen kautta, Kangasniemi toteaa.

Lähde: Lentopalloliitto