Judoliiton valmennusvaliokunta on valinnut judon EM-kisoihin Venäjän Kazaniin 21.-24. huhtikuuta viiden urheilijan suuruisen joukkueen. Kisapaikkana Kazanissa on Tatneft Arena.

Suomea edustavat EM-kisoissa Juho Reinvall (+60 kg), Eetu Laamanen (+73 kg), Samuli Viitanen (+90 kg), Jaana Sundberg (-52 kg) ja Katri Kakko (-52 kg).

Reinvallille EM-kisat ovat jo uran seitsemännet ja kaksi kertaa viidenneksi yltäneelle (2009 ja 2011) Sundbergille kuudennet. Laamanen ottelee nyt neljänsissä yleisesn sarjan EM-kisoissaan, kun taas Viitanen ja Kakko ovat ensikertalaisia.

– Joukkueessa on mukana kokemusta ja nuoruutta, kun kaksi ensikertalaistakin valittiin. Sundberg on mukana todennäköisesti viimeisissä EM-kisoissaan ja samalla Kakko ensimmäisissään, joten naisissa on selkeä ”kapulanvaihto” tapahtumassa, päävalmentaja Jaakko Saari kertoo.

– Miesten puolella Viitanen pääsee nyt ensimmäisiin EM-kisoihin, kun viime vuoden Bakun EM:t jäivät valituksi tulemisen jälkeen väliin peukalovamman takia.

Odotettavissa on huippukovat kisat olympiavuoden takia.

– EM-kisat olympiadin viimeisenä vuonna ovat takuulla erittäin kovatasoiset, kun jaossa on vielä olympiapisteitäkin. Meiltä olympiapisteitä janoavat edelleen Reinvall ja Sundberg, Saari selvittää.

Lähde: Judoliitto