Suomen miesten käsipallomaajoukkue otti tiukan otteen EM-jatkokarsintapaikasta kaadettuaan torstaina vieraskentällä Luxemburgin maalein 28-23.

Toinen ja ratkaiseva kohtaaminen pelataan lauantaina 9.4. Karjaalla. Suomen päävalmentaja Kaj Kekki oli torstain vierasvoittoon tyytyväinen ja peliesityskin miellytti päävalmentajaa.

– Kokonaisuus oli hyvä. Virheitä tuli edelleen, mutta vähemmän kuin aiemmin. Viiden maalin vierasvoitto ei ihan jokapäiväistä herkkua ole ja antaa meille hyvät lähtökohdat lauantain kotiotteluun, Kekki sanoi.

Kekki kuitenkin muistutti, että ottelupari on vasta puoliajalla ja toivoi samalla, että Karjaalle saadaan luotua todellinen kotietu Suomelle.

– Ensimmäiseen erään olen tyytyväinen, mutta toinen pitää vielä hoitaa hyvin. Toivottavasti Karjaalla on katsomo täynnä. Joukkue ja pelaajat tarvitsevat kaiken mahdollisen tuen, jotta yllämme hyvään tulokseen ja sitä kautta tavoittelemaamme paikkaan jatkokarsinnassa.

Suomi ja Luxemburg kohtaavat lauantaina 9.4. klo 16.00 Karjaan Sisu Arenalla. Yhteismaalit ratkaisevat syksyn EM-jatkokarsintaan pääsijän.

Lähde: Käsipalloliitto