Lauri Kerminen tyytyväinen kauteensa Venäjällä – ”Kehitystä henkisellä puolella”

© Kuva: Juha Tamminen

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Venäjän Superliiga päättyi tiistaina suomalaispelaajien kohtaamiseen, kun Antti Siltalan edustama Jenisei Krasnojarsk kaatoi Lauri Kermisen Kuzbass Kemerovon erin 3-1 (27-25, 25-17, 20-25, 25-22).

Kauden päätöspelin voiton myötä nousijajoukkue Krasnojarsk päätyy sarjassa seitsemänneksi, Kemerovon sijoitus on kahdeksas. Mestaruuden vei ylivoimaiseen tyyliin Zenit Kazan ennen Moskovan Dynamoa ja Belgorodia.

Lauri Kermisen ensimmäinen vuosi ammattilaisena ulkomailla sujui nousujohteisesti. Kuzbass Kemerovon suomalaislibero pitää debyyttikauttaan Venäjän Superliigassa onnistuneena.

– Kausi oli erittäin opettavainen. Eniten kehitystä tapahtui henkisellä puolella sekä kovuudessa. Taidollisesti en niinkään oppinut uusia asioita. Pallo tuli vain kovempaa ja korkeammalta mihin olin Suomessa tottunut, Kerminen summaa.

Harjoituksia pidettiin venäläiseen tapaan paljon ja vauhti niissä oli usein erittäin kova. Tähän Kerminen oli varautunut.

– Valmentaja oli vaativa ja piti intensiivisiä treenejä, mistä kyllä tykkäsin. Väillä olin harjoitusten jälkeen aika lailla ”dead”, mutta eipä se näin jälkeenpäin harmita.

Alkukaudella suomalaislibero vietti paljon aikaa vaihtopenkillä, mutta peliaika lisääntyi kauden mittaan merkittävästi.

– Kevään peleissä valmentaja luotti minuun jo täysin, mistä jäi todella hyvä maku. Harmi vaan, että Siltalan Antti pääsi syöttämään minulle viimeisessä pelissä yhden ässän, Kerminen virnistää.

Suonenjokelaisen kausi jatkuu toukokuussa maajoukkueleirin merkeissä. Kesä-heinäkuun ohjelmassa ovat pelit Maailmanliigassa. Antti Siltala sen sijaan jättää kesän maajoukkueen osalta väliin, mutta on todennäköisesti jälleen mukana syyskuussa pelattavissa EM-karsinnoissa.

Lähde: Lentopalloliitto

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!