Mikko Korhonen lähtee Kiinassa pelattavan Shenzhen International -kilpailun viikonloppukierroksille herkullisista asetelmista.

Korhonen jakaa kahden pelaamansa kierroksen jälkeen kilpailussa sijaa 15 tuloksella kolme alle parin. Kilpailu jouduttiin torstain tapaan keskeyttämään ukkosen uhan takia perjantaina, joten osa pelaajista joutuu urakoimaan toisen kieroksensa loppuun lauantaina aamutuimaan.

Korhosellekin peräti kahden tunnin mittaiseksi venynyt ukkoskeskeytys aiheutti harmaita hiuksia, sillä palattuaan kentälle hän joutui kirjaamaan korttiinsa bogin. Niitä syntyi perjantaina kaikkiaan kolme, mutta viisi birdietä kuittasi vahingot. Birkuista kolme syntyi par-viitosilla, yksi par-nelosella ja yksi par-kolmosella.

– Pitkä päivä, mutta maaliin päästiin, just ja just. Perus 14 tuntia tänään ja kaksi ukkoskeskeytystä. Viitisen tuntia meni klubilla peukaloita pyöritellessä, Korhonen naureskeli.

– Hyvin pysyi peli hallussa, vaikka ajoittain oli vaikeaa pitää ajatusta kasassa. Fyysisesti jaksoin hyvin, eikä ollut sen suurempia ongelmia kentällä, putti tosin olisi voinut pudota paremminkin, hän jatkoi.

Suomalaisista myös Roope Kakko ehti saattaa kierroksensa päätökseen perjantaina. Kakko venyi heikon avauskierroksen jälkeen loistavaan kiriin ja teki perjantaina tuloksen -4 (68). Kakon yhteistulos, par, tulee riittämään jatkoon.

Mikko Ilonen ehti pelata vain neljä reikää (-1) perjantaina, joten hänen osaltaan jatkopaikan kohtalo selviää vasta lauantaina.

Kilpailun kärjessä Etelä-Korean Soomin Lee (-13) on jo repäissyt tuntuvan kaulan takaa-ajajiinsa. Korhosella on kuitenkin hieno mahdollisuus kamppailla kymppisakin sijoituksista viikonloppuna: jaettuun seitsemänteen sijaan matkaa on vain kaksi lyöntiä ja kolmanteenkin ainoastaan neljä.

Sää tulee todennäköisesti nousemaan kilpailun mittaan suureen rooliin, onhan niin lauantaille kuin sunnuntaillekin luvassa ukkoskuuroja ja vesisateita.

Lähde: Korhosen tiedote