Riikka Lehtonen ja Taru Lahti nappasivat perjantaina kaksi hienoa voittoa beach volleyn World Tourin osakilpailussa Kiinan Fuzhoussa. Vaikka turnaus vielä jatkuu suomalaisten osalta, sivusivat he jo nyt kauden parasta sijoitustaan (9:s) maailman kiertueella.

Lehtonen ja Lahti joutuivat tekemään jatkopaikan eteen täyden aamupuhteen, sillä kiinalaisemännät ChunXia Chen ja Ningya Tang kiusasivat suomalaiskaksikkoa täydet kolme erää. Peli lähti rullaamaan kunnolla vasta toisessa erässä. Voittolukemat alkulohkon päätösottelussa kirjattiin lopulta 2-1 (17-21, 21-12, 15-12).

– Aamupeli ei ollut ihan paras esitys meiltä, mutta tärkeintä oli lopputulos, Lahti totesi.

Jatkopelien ensimmäisellä kierroksella suomalaisduo pääsi vähän helpommalla. Molemmat erät Nina Betschartia ja Tanja Hüberliä vastaan kulkivat käsikirjoituksen mukaan. Puhtaalla 2-0 (21-16, 21-14) voitolla sveitsiläisistä Lehtonen ja Lahti varmistivat samalla paikan lauantaiaamun neljännesvälieriin.

– Keskittyminen ei herpaantunut missään vaiheessa, vaikka vastustaja painoi pahalla syötöllä. Virheiden määrä oli minimissään ja kovia ratkaisuja tehtiin, kun oli niiden paikka, Lahti summasi.

Seuraava vastustaja on yhdysvaltalaispari Lauren FendrickBrooke Sweat, jonka Lehtonen ja Lahti voittivat viikko sitten Xiamenin turnauksen alkulohkossa.

Lähde: Lentopalloliitto