Riikka Lehtonen ja Taru Lahti päättivät Kiinan Fuzhoussa pelatun beach volleyn World Tourin turnauksen viidenteen sijaan.

Välieräpaikka jäi harmittavasti kahden pisteen päähän, kun sveitsiläispari Joana HeidrichNadine Zumkehr nousi tiukan taistelun päätteeksi puolivälierän voittoon lukemin 2-1 (13-21, 26-24, 15-13).

Matkalla kahdeksan parhaan joukkoon Lehtonen ja Lahti olivat voittaneet lauantain aamupelissä erin 2-1 (13-21, 21-18, 15-12) yhdysvaltalaisduon Lauren FendrickBrooke Sweat.

– Taktiikkamme puolivälierässä oli saada syötöllä vastustajan vastaanotto rikki. Se onnistuikin ottelun alussa hyvin. Toinen ja kolmas erä olivat todella tasaisia, mutta emme päässeet kummassakaan aivan ottelupalloon saakka, Lahti ruoti.

Vaikka kotiin tuomisina Kiinasta oli kauden parhaat sijoitukset, neljän parhaan joukosta putoaminen jätti sopivasti pelinälkää hampaankoloon.

– Toki tappio puolivälierässä harmittaa, mutta omassa pelaamisessa on nyt menty eteenpäin, joten vielä kovempia tuloksia on lupa odottaa, uskoo päävalmentaja Kai Liukkonen.

Alkukausi on osoittanut että World Tourin taso olympiavuonna on erittäin korkea ja laaja. Turnauksien pääsarjaan ja sitä kautta rankingpisteille on kova tunku.

– Hyviä joukkueita putoaa jo karsinnoissa, Liukkonen toteaa.

Suomalaisten kausi jatkuu kiireisenä. Ennen kesäkuun alun EM-kisoja ohjelmassa ovat vielä World Tourin turnaukset Sotshissa, Antalyassa ja Moskovassa.

Fuzhoun turnauksen viides sija tuo Lehtoselle ja Lahdelle 120 lisäpistettä maanantaina päivittyvään olympiarankingiin, mutta sijoitus (22:s) pysynee samana. Rioon kelpuutetaan listan 17 parasta sekä yhteensä seitsemän paria kesä-heinäkuussa pelattavista maanosien karsintaturnauksista.

Lähde: Lentopalloliitto