Lentopallon Mestarien liigan portti on ensi syksystä alkaen auki suomalaisille kärkijoukkueille. Sekä miesten että naisten kotimaisen Mestaruusliigan finaaleissa on nyt aivan uusi panos, paikka Euroopan kovatasoisimpaan seurajoukkueiden kilpailuun.

Euroopan Lentopalloliitto CEV päätti nimittäin, että kaikilla liiton jäsenmaiden mestareilla on mahdollisuus osallistua jatkossa Mestarien liigaan niin halutessaan.

Mestarien liigan kilpailujärjestelmä muuttuu tämän uudistuksen vuoksi täydellisesti. Liigaan tulee 1., 2. ja 3. kierros, jotka ovat avoinna kaikille maille. Nämä kierrokset pelataan koti- ja vierasotteluina. Voittajat etenevät liigassa ja häviäjät jatkavat CEV Cupissa.

Miesten liigassa 4. kierrokselle selviää näiltä alkukierroksilta kahdeksan joukkuetta ja naisten liigassa neljä. Sekä miesten että naisten 4. kierrokselle sijoitetaan suoraan 12 joukkuetta eniten Euroopan cupien ranking-pisteitä keränneistä maista. Joukkueet jaetaan neljän joukkueen lohkoihin, joissa pelataan kaksinkertainen sarja.

Miesten pudotuspeleissä pelataan ensin 12 joukkueen ja sitten 6 joukkueen pudotuspelit koti- ja vierasotteluina. Naiset pelaavat vain 6 joukkueen pudotuspelit.

Neljän parhaan joukkueen lopputurnaukseen pääsee pudotuspeleistä kolme joukkuetta turnauksen järjestäjän lisäksi.

Uudistuksen tarkoituksena on avata osallistumismahdollisuus kaikille maille, tehdä Mestarien liigaa tunnetummaksi joka puolella Eurooppaa sekä taata enemmän huippupelejä joukkueille, faneille ja medialle.

Alkukierroksilla järjestelyvaatimukset eivät ole niin vaativat kuin Mestarien liigan loppukierroksilla ja pudotuspelivaiheessa.

Mestarien liigan alkukierrokset arvotaan 9. kesäkuuta Roomassa.

Lähde: Lentopalloliitto