Nyrkkeilyn Euroopan olympiakarsintaturnaus on alkanut Turkin Samsunissa. Ensimmäisenä suomalaispäivänä Suomen joukkueen saldo oli kaksi voittoa ja yksi tappio.

Kirkkonummen Nyrkkkeilykerhon Ilari Kujala, 20, sai kunnian avata nyrkkeilyn Euroopan olympiakarsintaturnauksen suomalaisen osalta. Turkin Samsunissa käytävien kilpailujen ensimmäisellä kierroksella Kujala kohtasi sarjan 75 kiloa ottelussa Liettuan Tomas Pivorunin.

Ottelu eteni tasaisesti, mutta suomalaisen hienoisella komennolla kaikki kolme erää. Kujala onnistui iskemään näyttäviä vartalo-osumia sekä takimmaisen käden suoria ja ansaitsi 2-1 pistevoiton liettualaisesta.

– Hieno startti Suomen joukkueelle ja kelpo suoritus nuorelta Kujalalta avausottelussa, päävalmentaja Jarkko Pitkänen kommentoi.

Voitolla Kujala eteni kuudentoista parhaan joukkoon ja kohtaa seuraavaksi turnauksen ykkössijoitetun, irlantilaisen Euroopan kisojen voittajan Michael O’Reillyn tiistai-iltapäivänä.

Honka taisteli revanssin

Raskaan sarjan Tomi Honka puolestaan kohtasi tutun vastustajan, Valko-Venäjän MM-mitalisti Siarhei Karneyeun, jolle suomalaien hävisi vuoden 2015 EM-nyrkkeilyissä. Nyt revanssia hakenut Honka lähti päättäväisesti lyömään heti alusta ja otti voiton avauserästä. Toisessa erässä maatansa Lontoon olympialaisissa edustanut Karneyeun kiristi tahtia ja viimeiseen erään lähdettiin tasatilanteessa.

– Tomi sai puristettua selvemmät osumat kolmannessa erässä ja otti revanssin viime vuoden EM-kilpailuista, iloitsi Pitkänen.

Seuraavaksi Honka kohtaa tiistai-iltana turnauksen kakkossijoitetun ukrainalaisen Gevorg Manukianin ottelussa, jonka voittaja etenee kahdeksan parhaan joukkoon.

Sarjassa 69 kiloa Tampereen Voimailuseuran Muhammad Abdilrasoon, 18, sai vastaan Englannin WSB-nyrkkeilijä Cyrus Pattinsonin. Helmikuussa uransa ensimmäisen miesten Suomen mestaruuden voittanut tamperelainen ei päässyt omaan rytmiinsä ottelussa ja aktiivisesti hyökännyt britti vei voiton kaikin tuomariäänin.

Suomen ainoa naisedustaja, Tampereen Voimailuseuran Mira Potkonen kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Italian nuorten Euroopan ja maailmanmestarin Irma Testan maanantai-iltana.

Lähde: Nyrkkeilyliitto