Suomen olympiapurjehtivat hakevat mitaleita EM-kisoista

© Kuva: Getty Images

Olympiapurjehduksen 470-luokan EM-kilpailut alkavat Espanjan Palma de Mallorcalla torstaina.

Suomalaisista mukana ovat molemmat maajoukkuevenekunnat, kun miehissä purjehtivat Joonas LindgrenNiklas Lindgren ja naisissa Niki BlässarMikaela Wulff.

Olosuhteet ovat venekunnille tutut viime viikon Trofeo Princesa Sofia -regatasta.

– Tämä on meille ennen kaikkea harjoituskilpailu. Yritämme parantaa vielä vähän kyytiä ja terävöittää kisarutiineitamme, kippari Joonas Lindgren kertoo.

Lindgrenin veljekset varmistivat Rio-paikan viime syksynä ja viilaavat nyt uutta venettään olympiakuntoon.

– Samalla haluamme tietysti tarkkailla, mitä muut tiimit ovat tehneet talven aikana. Osa on kehittynyt kiinnostavasti Rioa ajatellen, ja yleensä tässä vaiheessa kaikilla on jo olympialaisiin valitut välineet käytössä, Joonas Lindgren viittaa 470-luokan välinetrimmauksiin.

Blässar ja Wulff jäivät viime viikolla niukasti olympiakoneesta, mutta päättivät pettymyksen jälkeen tavoitella EM-menestystä.

– Fiiliksemme paranevat pikku hiljaa maapaikkakarsinnan jäljiltä. Opimme viikon aikana niin paljon, että on hienoa päästä käyttämään oivalluksiamme heti arvokilpailuissa, kippari Blässar miettii.

– Ennen viime regattaa silmissämme kimmelsi vielä Rio, joten tilanne on henkisesti uusi. Nyt kokoamme kisaenergiat muista tavoitteista.

470-luokan EM-kilpailut purjehditaan 5.-12. huhtikuuta.

Lähde: Purjehdusliiton tiedote