Kaikki suomalaiset selvittivät pitkän matkan karsinnan ja ovat valmiina taistelemaan hyvistä sijoista myös tiistaina suunnituksen EM-pitkän matkan finaalissa.

– Karsinta meni niin miehissä kuin naisissa reilusti yli 10 minuuttia yli ohjeajan. Yksittäisessä kilpailussa se ei niin haittaisi, mutta tällaisessa viikon turneessa ja kuumuudessa se on harmillinen virhe järjestäjiltä. Nyt keskitytäänkin urheilijoiden palautumiseen ja siihen että energiat ovat kohdillaan huomisessa finaalissa, päävalmentaja Juha Taini kommentoi tiedotteessa.

Taini oli tyytyväinen päivän tuloksiin, vaikka paljon parannettavaa jäikin.

– Vähän oli urheilijoilla vaikeuksia rastinotossa ja reitinvalinnoissa ja ihan ei pysynyt pakka kasassa kaikilla. Naiset juoksivat kokonaisuutena siistimmin, sillä heidän karsinnassaan on paremmin aikaa tehdä rauhallisia suorituksia, Taini pohdiskeli.

Päivän ilon hetkiä olivat varsinkin naiten hienot sijoitukset, sillä Merja Rantanen, Saila Kinni, Anni-Maija Fincke ja Sari Anttonen onnistuivat taistelemaan itsensä eriensä viiden parhaan joukkoon.

Suomalaismiehissä parhaiten onnistuivat eränsä kahdeksanneksi ja yhdeksänneksi sijoittuneet Fredric Portin ja Jarkko Huovila. Lisäksi paikan finaalissa lunastivat Olli-Markus Taivainen, Mikko Siren, Miika Kirmula ja Aaro Asikainen.