Suomeen kaksi nyrkkeilyn MM-mitalia ja olympiapaikka – ” En ymmärrä mitä tuli saavutettua”

Mira Potkonen ja Elina Gustafsson ovat varmistaneet mitalisijat nyrkkeilyn naisten maailmanmestaruuskilpailuissa Kazakstanin Astanassa.

Potkonen kukisti 60 kiloisten puolivälierissä Sveitsin Sandra Brüggerin kaikin tuomariäänin 3-0. Potkonen varmisti MM-mitalin ja samalla paikan Rion olympiakehään.

Potkonen voitti jokaisen erän, mutta sveitsiläinen onnistui pitämään ottelun tasaisena. Toinen ja kolmas erä menivät niukasti hajaäänin Potkoselle, mutta ensimmäisen ja viimeisen erän Potkonen voitti kaikkien tuomarien papereissa.

– Huikean hienoa. En vielä oikein ymmärrä mitä on tullut saavutettua, Potkonen kommentoi olympiapaikan varmistuttua.

Potkosen valmentaja Maarit Teuronen oli luonnollisesti tyytyväinen suojattinsa otteisiin.

– Miran suorat toimivat tänään erinomaisesti. Taktiikkana oli pitää oma paketti kasassa ja rankaista sveitsiläistä tämän tekemistä virheistä ja se toimi. Ottelu oli jännittävä, vaikka koko ajan oli sellainen fiilis että voitto tulee, Teuronen analysoi.

Torstain välierissä Potkonen kohtaa Venäjän Anastasiia Beliakovan, joka kaksi vuotta sitten voitti maailmanmestaruuden sarjaa ylempänä 64-kiloisissa.

Gustafsson voitti 69 kiloisten puolivälieräottelussa Venäjän Saadat Abdulaevan tuomariäänin 2-1.

Vuoden 2014 MM-kilpailujen hopeanainen Abdulaeva joutui taipumaan ensimmäisiä arvokilpailujaan ottelevalle Gustafssonille erittäin tasaisessa ottelussa. Yksi tuomari sai Gustafssonin voittajaksi, toinen venäläisen ja kolmannen pisteet olivat neljän erän jälkeen tasan.

Tasapisteisiin päätynyt tuomari arvosti Gustafssonin hyvää loppukiriä ja äänesti hänet voittajaksi.

– Hieno suoritus Elinalta alusta loppuun. Hän oli venäläistä nopeampi ja sai selkeitä osumia perille. Toisessa erässä Elinan nyrkkeily meinasi mennä sähläykseksi ja hän hävisi sen, mutta kolmannessa erässä hän sai homman kasaan ja ansaitsi voittonsa, valmentaja Teuronen kertoi.

Gustafsson kohtaa torstaina välierissä pitkänhuiskean kiinalaisen Aasian mestarin Hong Gunin, joka on voittanut turnauksessa Turkin ja Azerbaijanin edustajat.

Lähde: Nyrkkeilyliitto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.