Suomalaiset ratakelaajahuiput takoivat loistavia tuloksia Sveitsin Nottwilin GP-kisoissa viikonvaihteessa. Kotiin tuomisina kisan suomalaisviisikolla on ME-alitus, kauden kärkiaika sekä useita kärkisijoja.

Leo-Pekka Tähti kelasi sadalla metrillä voittoon kauden kärkiajalla 13,85. T54-luokassa kisaava Tähti saavutti myös 200:n metrin jaetun kakkossijan loistavalla ajalla 25,47. Tähti vei kisaa ensimmäisen ratakolmanneksen, mutta voiton vei niukasti Hollannin Kenny Van Weeghel ajalla 25,37.

– Kelauksena se oli yksi parhaista 200 metrin kisoistani pitkään aikaan, luonnehti suorituksiinsa tyytyväinen Tähti.

Toni Piispanen puolestaan saavutti kisoista kaksi kakkossijaa T51-luokan 200:lta ja sadalta metriltä. 200:n metrin finaalissa Piispanen alitti huikeasti – sekä henkilökohtaisen ennätyksensä – että aiemman maailmanennätysajan sekunnein 38,07 jääden vain niukasti voiton vieneelle Belgian Peter Genynille (37,47).

– Hyvä kelaus. Aika 38,07 on noin 0,7 sekuntia parempi kuin viime vuonna. Nyt mennään kyllä todella kovaa, mikä ei ole ihme paralympiavuonna, Piispanen toteaa.

Myös Henry Manni kahmi kisoista huippusijoituksia. T34-luokan 200:n metrin Manni voitti upeasti ajalla 27,86. Satasella Manni puski hienosti viidennelle sijalle ajalla 15,97. Mannin kisaviikonvaihde huipentui 800:n metrin kolmossijaan ajalla 1:47,40.

– Rohkea kelaus. Olin kärjessä vielä 700 metrin kohdalla, mutta lopussa ei puristus aivan riittänyt, Manni kuvailee.

Suomen ratakelaajahuippuja Sveitsissä edustivat viisikko Tähti, Piispanen, Henry Manni, Tuomas Manni sekä Esa-Pekka Mattila. Myös Nottwilin GP-kisasta pois jäänyt Amanda Kotaja nähdään tulevissa kisoissa. Kisakausi huipentuu syyskuisiin Rion paralympialaisiin.