David Söderberg säväytti moukariringissä – olympiaraja vain senttien päässä

© Kuva: Juha Tamminen
Stanley Cupissa voitot tasan! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Nokian Urheilijoiden Aleksi Jaakkola ja David Söderberg säväyttivät Kuortaneen Eliittikisojen moukarikilpailussa.

Söderberg heitti kesän kotimaisen kärkituloksen 76,81 ja 18-vuotias Jaakkola pyörähteli ennätyksensä 73,42, joka jää kahdeksan senttiä EM-rajasta.

Söderbergin voittoheitto jää vain 19 senttiä Rio de Janeiron olympiakisojen 77 metrin tulosrajasta. Heitto oli hänen parhaansa sitten viime kesän MM-kisojen. Pekingissä hän oli kuudes tuloksella 76,92.

– Pikku askel eteenpäin. Ihan ok, vaikka odotin vähän parempaa. Oli pieni henkinen jarru päällä. Ei tullut yhtään rentoa heittoa, Söderberg totesi.

Jaakkola taisteli tosissaan Amsterdamin EM-kisojen tulosrajan kanssa. Hän heitti ensin toisellaan 73,42 ja ylitti sitten EM-rajan kahdella seuraavalla heitollaan, mutta ne painuivat yliastutuiksi.

– Heitin viimeiset neljä heittoa kaikki tai ei mitään -periaatteella, eli heitto joko pysyy tai ei pysy ringissä, Jaakkola tuumi.

Kilpailussa toisen sijan tuonut tulos on Jaakkolan, 18, ennätys ja 19-vuotiaiden kaikkien aikojen kotimaan tilastossa toiseksi paras noteeraus miesten moukarilla. Tilaston kärjessä on Olli-Pekka Karjalainen 78,33 kantaneella heitolla.

Kolmella pyörähdyksellä heittävän Jaakkolan aiempi ennätys miesten moukarilla oli 72,07.

– Nyt yritin pitää rentouden mielessä. Minulla on suhteellisen vahva yläkroppa ja tuppaan joskus heitossa kiskomaan sillä moukaria. Nyt heitin rennosti ja sieltä se tuli, Jaakkola setvi ennätysheiton taustoja.

Jaakkolan kauden päätähtäin on junioreiden MM-kisoissa. Oman ikäluokkansa 6-kilon moukaria hän on tänä vuonna heittänyt SE-lukemat 80,54.

– Mitali on MM-kisoissa vähimmäistavoite, Jaakkola sanoo.

Noormarkun Nopsan Tuomas Seppänen oli Kuortaneella kolmas tuloksella 72,38.

Lähde: Yleisurheilu.fi


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Stanley Cupissa voitot tasan! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!