Riikka Lehtonen ja Taru Lahti olivat pyyhkineet pois mielestään viime viikolla vaisusti sujuneet beach volleyn EM-kisat. Joukkue matkusti Sveitsistä suoraan Saksassa pelattavaan FIVB:n Hampurin Major -turnaukseen.

Vaikka Lehtonen ja Lahti (ranking 22) hävisivät keskiviikon molemmat alkulohkon ottelunsa, on viitteitä paremmasta odotettavissa, sillä avauspelissä käytiin jo lähellä voittoa. Hyvän ensimmäisen erän jälkeen sveitsiläiskaksikko Joana HeidrichNadine Zumkehr (11) väänsi suomalaisista kuitenkin niukan 2-1 (17-21, 24-22, 15-13) voiton.

– Päivä alkoi hyvällä beach volleylla, mutta se ei aivan riittänyt voittoon asti. Taktiikka toimi hyvin, päästiin vastustajan peliin kiinni ja saatiin paljon pisteitä breikkipaikoista. Muutama oma virhe ratkaisi otteluvoiton kuitenkin vastustajalle, Lehtonen summasi.

Alkulohkon toisessa ottelussa turnauksessa kuudenneksi sijoitetut brasilialaiset Juliana Felisberta Da Silva ja Taiana Lima syöttivät ja syöttivät ja torjuivat suomalaisia tehokkaammin ja veivät ottelun nimiinsä selvemmin 21-12, 21-18. Vastustaja oli kovaa luokkaa, sillä kaksikolla on yhteensä kuusi MM-mitalia, Julianalla lisäksi olympiapronssia Lontoosta 2012.

– Tänään ei pystytty haastamaan kokenutta brassiparia, joka onnistui rikkomaan vastaanottomme. Tätä kautta oma hyökkäyspeli oli liian pehmeää, päävalmentaja Kai Liukkonen harmitteli.

Lehtosen ja Lahden jatkopaikka on torstain alkulohkon kolmannen pelin varassa. Siinä verkon toiselle puolelle astelevat kiinalaiset Fan Wang ja Yuan Yue, jotka taistelevat suomalaisparin kanssa samoista sijoituksista olympiarankingissa.

– Huomisella voitolla Kiinasta peli kääntyy taas oikeille jengoille, Liukkonen lupasi.

Suora olympiapaikka vaatisi Lehtoselta ja Lahdelta Hampurista vähintään kolmannen sijan edellyttäen, että pahimmat kilpakumppanit eivät oleellisesti paranna pistetiliään.

Lähde: Lentopalloliitto