Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on nimennyt 7 uutta urheilijaa Rion olympiajoukkueeseen ja 11 urheilijaa paralympiajoukkueeseen.

Viidennessä valinnassa joukkueeseen lisättiin maantiepyöräilijä Lotta Lepistö, pöytätennispelaaja Benedek Olah, kestävyysjuoksija Johanna Peiponen, jousiampuja Samuli Piippo, nyrkkeilijä Mira Potkonen, judoka Juho Reinvall ja sulkapalloilija Nanna Vainio.

Lisäksi Rioon valittiin naisten joukkue 4×100 metrin sekauintiviestiin. Joukkueen uimarit nimetään myöhemmin. Judon osalta kansainvälinen judoliitto vahvistaa olympiarankingin virallisesti 10.6.

Rion Olympialaisissa suomalaisedustajia tullaan näkemään vähintään 17:ssa urheilumuodossa, mikä on eniten sitten Helsingin kotikisojen 1952. Tuolloin Suomea edusti osin isäntämaakiintiöihin pohjautuen urheilijoita 18 lajissa.

Paralympiajoukkueen vahvuus kasvoi 11 urheilijalla

Paralympialaiset kilpaillaan kaksi viikkoa olympialaisten päättymisen jälkeen 7.-18.9. Suomen joukkueeseen on valittu viime marraskuussa ensimmäiset seitsemän urheilijaa. Nyt joukkueeseen nimettiin 11 urheilijaa, ja viimeiset valinnat tehdään 11. elokuuta.

Nyt valituissa urheilijoissa on sekä kokeneita paralympiakävijöitä että kisojen ensikertalaisia. Ratsastaja Katja Karjalainen, tandempyöräilijä Jarmo Ollanketo sekä keihäänheittäjä Marjaana Heikkinen edustavat kokemusta, kun ensikertalaisia ovat esimerkiksi ratakelaaja Henry Manni ja käsipyöräilijä Jani Peltopuro.

Lisäksi Paralympialaisiin valittiin pöytätennispelaaja Esa Miettinen, ratsastaja Jaana Kivimäki, uimarit Meri-Maari Mäkinen, Antti Latikka ja Leo Lähteemäki sekä voimanostaja Juhani Kokko.

Lähde: Olympiakomitea