Sami Ritsilä ylsi kaksoistrapissa viidenneksi maailmancupissa Bakussa.

Ritsilä oli tuloksella 139 peruskilpailun ykkönen ja taisteli välierässä lopulta kolmen ampujan uusinnassa pronssiottelupaikoista, mutta joutui tällä kertaa niukasti taipumaan ja sijoitukseksi tuli viides.

Ritsilä kuitenkin sivusi kilpailussa juuri Bakussa viime vuonna tekemäänsä ennätystään (139) ja otti tällä tasolla uransa parhaan sijoituksen.

– Vaihtelevissa oloissa tasaisen hyvää tekemistä. Semifinaalissa ammuin hyvin, mutta neljä muuta ampui paremmin, Ritsilä antoi tunnustusta kilpakumppaneilleen.

Seuraava etappi on parin viikon päässä EM-kisoissa Lonatossa.

– Tämä antaa uskoa EM-kisoihin. Samalla vauhdilla mennään ja edelleen pyrin tekemistä parantamaan, Ritsilä tuumi.

Kaksoistrapin toinen suomalainen oli Simo Köylinen, joka oli 30:s (110).

Miesten ilmapistoolissa suomalaiskaksikolla oli haastava päivä. Ari Huhtamäki päätyi tulokseen 568, jolla irtosi 44. sija. Karri Turunen oli tuloksellaan 559 sijalla 58.

– Aika taistelua oli sykkeiden ja mielenrauhan välillä koko kisa. Viisi ensimmäistä sarjaa sain pidettyä tunteet ja jännityksen kurissa ja pystyin ampumaan jopa siedettävästi. Aikaa kuitenkin tuhrautui liikaa ja viimeiseen sarjaan jäi hieman liian vähän aikaa, Huhtamäki kertasi,

Hänellä oli kymmeneen laukaukseen kymmenen minuuttia, mikä ei ole normaalisti mikään haaste.

– Siinä ajassa pystyy normaalisti ampumaan hyvinkin, mutta alitajunta alkoi huutaa, että kiire! Sen jälkeen kaikki sykkeet ja tunteet pääsivät läpi. Ammunta on tuolloin aika kaukana nautinnosta.

Turusen päällimmäinen tunne oli harmitus, sillä edellispäivän harjoitus oli sujunut ”todella hyvin”

– Siitä jäi itsevarma olo, ja tiesin mitä tehdä kisassa. Kisan koelaukaukset menivät myös hyvin. Kisassa heti ekan sarjan aikana aseeseen tuli vika, joka vaikutti aseen lataamiseen loppukisan ajaksi. Luulin aseen koneistosta jonkin osan menneen rikki, ja se sekoitti ajatukset aivan täysin. En saanut itsevarmuutta ja hyvää rytmiä enää päälle, Turunen harmitteli.

Miesten pienoiskiväärin makuukilpailun karsinnassa kaikki suomalaiset selviytyivät peruskilpailuun. Juho Kurki ampui 615,7, Aleksi Leppä 612,4 ja Jaakko Björkback 609,8.

– Melko haastava keli tänään, tuuli vaihteli puolelta toiselle nopeasti. Toivotaan, että huomenna keli pysyy samanlaisena, Ampumaurheiluliiton kiväärilajien päävalmentaja Juha Hirvi sanoi.

Lähde: Ampumaurheiluliitto